Φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: Ο καπνός πλησιάζει τα Αντικύθηρα - Δορυφορικές εικόνες & προγνωστικό μοντέλο διασποράς Ημερομηνία:
26/6/2025, 16:52 - Εμφανίσεις: 16
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην Παλαιά Φώκαια εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Θυμάρι με το 112 να στέλνει μηνύματα και να ζητά απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλή κατεύθυνση.
Ήδη, έχουν καταγραφεί ζημιές και απώλειες σε κατοικίες ενώ ο καπνός είναι ορατός στις δορυφορικές εικόνες του Ευρωπαϊκού οργανισμού EUMETSAT.
Ο καπνός επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του αέρα, προκαλώντας ερεθισμούς στα μάτια, τη μύτη και τον λαιμό, καθώς και δυσκολία στην αναπνοή.
Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται σε παιδιά, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και καρδιαγγειακές παθήσεις.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο καπνός από τη φωτιά μεταφέρεται νοτιοδυτικά προς το νησί των Αντικυθήρων Με βάση δεδομένα δορυφορικών παρατηρήσεων της παραμέτρου Fire Radiative Power από το δορυφόρο Meteosat Second Generation (MSG), καθώς και κατάλληλων παραμετροποιήσεων των εκπομπών καπνού, το προγνωστικό μοντέλο διασποράς FLEXPART του AtmoHub εκκινήθηκε για την πρόγνωση της μεταφοράς του καπνού από την πυρκαγιά της Παλαιάς Φώκαιας, με χρονικό ορίζοντα έως τις 23:00 το βράδυ.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της πρόγνωσης, ο καπνός μεταφέρεται νοτιοδυτικά προς το νησί των Αντικυθήρων, όπου είναι το Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Αντικυθήρων (ΠΑΓΓΑΙΑ).
Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Σουνίου «Έχουν καεί σπίτια, είναι μεγάλη η καταστροφή.
Από ό,τι μας είπαν οι κάτοικοι η φωτιά ξεκίνησε από σπινθήρα καλωδίου του ΔΕΔΔΗΕ.
Η φωτιά έχει φθάσει μέχρι τον τελευταίο οικισμό της δημοτικής ενότητας της Παλαιάς Φώκαιας του δήμου Σαρωνικού».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην Παλαιά Φωκαία, η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Καραμανλή στο ρεύμα προς Σούνιο, και από το ύψος της Παναγίας Καταφυγιώτισσας στο ρεύμα προς Αθήνα....