Αμετάβλητος τον Ιούνιο ο πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ Ημερομηνία:
16/7/2025, 19:16 - Εμφανίσεις: 11
Αμετάβλητος διέμεινε ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI), σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, στέλνοντας αντιφατικά μηνύματα για τις επιπτώσεις των δασμών στις πληθωριστικές πιέσεις.
Οι οικονομολόγοι που έδωσαν το 'παρών' σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,2%.
Σε συνδυασμό με τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή οι δασμοί του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι έχουν καταφέρει ένα οριακό πλήγμα στην οικονομία, στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών στις ΗΠΑ.
O πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ Αν και τα στοιχεία για τον γενικό και τον δομικό πληθωρισμό χονδρικής ήταν υποτονικά, οι τιμές των τελικών αγαθών ζήτησης αυξήθηκαν κατά 0,3%, αλλά αντισταθμίστηκαν από πτώση 0,1% στις υπηρεσίες.
Στην κατηγορία αγαθών, ο ευαίσθητος στους δασμούς εξοπλισμός επικοινωνίας επισήμανε άνοδο 0,8%.
Οι τιμές των βασικών αγαθών αυξήθηκαν επίσης κατά 0,3%.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ταυτόχρονα, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγών για τον Μάιο αναθεωρήθηκε σε 0,3%.
Η αύξηση 0,3% για τα αγαθά είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την BLS.
Σε ετήσια βάση, ο PPI αυξήθηκε κατά 2,3% έναντι 2,7% τον Μάιο και είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2024.
Ο δομικός Δείκτης Τιμών Παραγωγών (PPI) ήταν στο 2,6% σε ετήσια βάση, η μικρότερη αύξηση από τον Ιούλιο του 2024.
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, καθώς οι δασμοί Τραμπ αρχίζουν να αφήνουν το αποτύπωμα τους στην αμερικανική οικονομία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο ΔTK αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα, έπειτα από την άνοδο κατά 0,1% τον Μάιο, ανακοίνωσε την Τρίτη το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας.
Αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιανουάριο.
Σε ετήσια βαση ΔΤΚ κινήθηκε με ρυθμό 2,7% έναντι 2,4% τον Μάιο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Οι οικονομολόγοι που έδωσαν το 'παρών' σε δημοσκόπ...