Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
23.4 °C 36%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το καναδικό LNG θα φτάσει στην Ευρώπη έως το 2032
Ημερομηνία: Σήμερα 28/8/2025, 10:40 - Εμφανίσεις: 9



Το καναδικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα είναι θα μπορούσε να εφοδιάσει την Ευρώπη έως το 2032, δήλωσε ο Καναδός υπουργός Ενέργειας Τιμ Χόντσον στο POLITICO.

Η ιδέα είναι να κατασκευαστεί ένας αγωγός που θα διοχετεύει LNG από τη δυτική ακτή του Καναδά σε ένα λιμάνι στην ανατολική ακτή, όπως το λιμάνι του Τσώρτσιλ.

Από εκεί, θα μεταφέρεται δια μέσου θαλάσσης στην Ευρώπη και στη συνέχεια μέσω ενός τερματικού σταθμού που δεν έχει ακόμα κατασκευαστεί.

Γερμανία και Καναδάς προσπαθούν να εμβαθύνουν τους δεσμούς τους σε τομείς όπως η άμυνα, τα κρίσιμα ορυκτά και η ενέργειαgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Νομίζω ότι κατά πάσα πιθανότητα μιλάτε για 5 έως επτά χρόνια», δήλωσε ο Χόντσον σε συνέντευξή του στο Βερολίνο την Τετάρτη μετά από συνομιλίες που είχε με τέσσερις προμηθευτές LNG και πολλές γερμανικές εταιρείες.

Η ιδέα είχε αρχικά διατυπωθεί το 2022, όταν ο τότε καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, προσπάθησε να πείσει τον τότε πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, να εντοπίσει έναν τρόπο να μεταφέρει LNG στην Ευρώπη, ώστε να βοηθήσει στην απεξάρτηση της ηπείρου από το ρωσικό πετρέλαιο.

Πάντως, το σχέδιο αυτό ναυάγησε λόγω έλλειψης υποδομών, δηλαδή ενός αγωγού που θα μετέφερε το LNG σε μήκος περίπου 8.000 χιλιομέτρων στην καναδική επικράτεια.

Όλο και πιο κοντά Γερμανία και Καναδάς Σήμερα, εν μέσω των δασμών του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που έχουν πλήξει σκληρά τόσο τη Γερμανία όσο και τον Καναδά, και οι δύο χώρες προσπαθούν να εμβαθύνουν τους δεσμούς τους σε τομείς όπως η άμυνα, τα κρίσιμα ορυκτά και η ενέργεια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο Χόντσον άδραξε την ευκαιρία να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την άλλη πλευρά των συνόρων της χώρας του, δηλώνοντας ότι ο Καναδάς επιθυμεί να εντοπίσει ανθρώπους που «μοιράζονται τις απόψεις και τις αξίες μας» και να αυξήσει τις εμπορικές συναλλαγές μαζί τους.

«Σε έναν ιδανικό κόσμο,...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
23.4 °C 36%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies