Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
22.1 °C 47%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Πράσινο φως» από Τραμπ για τη συγχώνευση Union Pacific και Norfolk Southern
Ημερομηνία: 13/9/2025, 22:52 - Εμφανίσεις: 8



Η διοίκηση Τραμπ θεωρεί ότι η συγχώνευση της Union Pacific με την Norfolk Southern Corp, των δυο μεγάλων σιδηροδρομικών εταιρειών των ΗΠΑ, «είναι απολύτως επωφελής για τη χώρα», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Union Pacific Corp  Τζιμ Βένα.

Ο CEO της Union Pacific Corp , συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στο Οβάλ Γραφείο για να συζητήσουν την προτεινόμενη εξαγορά της Norfolk Southern Corp , αξίας 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, καθώς επιδιώκει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για τη μεγαλύτερη συγχώνευση σιδηροδρόμων στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Η ανακοίνωση τον Ιούλιο της συγχώνευσης μεταξύ των δύο από τους τέσσερις μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς φορείς των ΗΠΑ εξέπληξε την ήδη εξαιρετικά συγκεντρωμένη αγορά.

Μια τέτοια πρόταση θα ήταν αδιανόητη υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία είχε μια επιθετική αντιμονοπωλιακή πολιτική, σημειώνει το Reuters.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η υποστήριξη του Τραμπ θα μπορούσε να επιταχύνει τη μακρά διαδικασία εξέτασης, σε μια συμφωνία που αντιμετωπίζει αντίσταση από τους ανταγωνιστές και αντίδραση από τους μεταφορείς που ανησυχούν για τη μείωση του ανταγωνισμού.

Αναμόρφωση του κλάδου μεταφορών Η συμφωνία, εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει τον κλάδο των σιδηροδρομικών μεταφορών εμπορευμάτων στις ΗΠΑ, δημιουργώντας το πρώτο δίκτυο μονής γραμμής από ακτή σε ακτή, εξορθολογίζοντας τις λειτουργίες και εξαλείφοντας τις καθυστερήσεις ανταλλαγής σε βασικούς κόμβους όπως το Σικάγο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Στη συνάντηση στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ και ο Βένα συζήτησαν «πώς η δημιουργία ενός αμερικανικού διηπειρωτικου σιδηροδρόμου αποτελεί νίκη για τον ανταγωνισμό, τους καταναλωτές και τους συνδικαλισμένους εργαζομένους των ΗΠΑ, των οποίων οι θέσεις εργασίας θα προστατευθούν όταν εγκριθεί η συγχώνευση», δήλωσε η εταιρεία σε δήλωση.

Πηγή: ΟΤ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
22.1 °C 47%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies