Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
20.1 °C 49%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γοργοπόταμος: Χώρος μνήμης ή τόπος για river party;
Ημερομηνία: 20/9/2025, 20:52 - Εμφανίσεις: 17



Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει έπειτα από την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης στον πεζόδρομο της γέφυρας του Γοργοποτάμου, στον νομό Φθιώτιδας.

Όλα είχαν αρχίσει όταν το συμβούλιο Νέων Λαμιέων πρότεινε την διεξαγωγή του εν λόγω River Party, με τέσσερις DJ άφρο – house – χωρίς στίχο μουσικής στο συγκεκριμένο σημείο.

Το συμβούλιο Νέων που απαρτίζεται από πολίτες της Λαμίας, ηλικίας 18-35 χρόνων, δεν είναι η πρώτη φορά που προτείνει και εκπονεί εκδηλώσεις με σκοπό την προαγωγή του πολιτισμού και όχι μόνο.

Η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου νέων, πέρασε από το δημοτικό Συμβούλιο της Λαμίας, και δόθηκε κανονικά η έγκριση παρότι υπήρξαν αντιρρήσεις από μέλη.

Οι αντιδράσεις υπήρξαν έντονες και εκδόθηκαν ανακοινώσεις από διάφορα σωματεία που καταδίκαζαν την εν λόγω εκδήλωση.

Παρά τις όποιες αντιρρήσεις, το river party διεξήχθη κανονικά χθες βράδυ και μάλιστα συγκέντρωσε σχεδόν 6.000 παρευρισκόμενους.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ιστορικοί και φίλοι – μέλη του συλλόγου φίλων μουσείων εθνικής αντίστασης, εκφράστηκαν δημόσια, θεωρώντας πως η συγκεκριμένη «κόντρα» εμπίπτει στην ευρύτερη κουβέντα για το κατά πόσο ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, ενδείκνυνται για οποιουδήποτε τύπου εκδηλώσεις, πόσω μάλλον για λόγους «διασκέδασης».

«Προσβλητικό για το μνημείο» Στο in μιλά για το θέμα η Βασιλική Λάζου – καθηγήτρια Ιστορίας ΑΠΘ – πρόεδρος σωματείου Φίλων Μουσείων Εθνικής Αντίστασης και σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης που από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκε στη διοργάνωση:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Φέραμε αντιρρήσεις και είμαστε ένα από τα σωματεία τα οποία από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε, που κοινοποιήθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί ένα river party με τέσσερις DJ στον Γοργοπόταμο.

Κυκλοφόρησε μία αφίσα που είχε τους τέσσερις DJ με φόντο τη γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Θεωρήσαμε ότι κάτι τέτοιο είναι προσβλητικό για το συγκεκριμένο μνημείο και τον συγκεκριμένο ιστορικό τόπο καθώς δεν έχει καμία αναφορά στα γ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
20.1 °C 49%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies