Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
20.8 °C 38%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Καταγγελίες για «πειρατική» πλατφόρμα στον ΟΑΣΑ
Ημερομηνία: Σήμερα 10/10/2025, 06:28 - Εμφανίσεις: 17



«Φωτιές» έχει ανάψει στους κόλπους των εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας η εφαρμογή report.oasa.gr, που στήθηκε μέσα σε μόλις τρεις ημέρες (!) με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου το επιβατικό κοινό να «καρφώνει» όλα τα κακώς κείμενα στον χώρο των συγκοινωνιών.

Μέσω του report.oasa.gr οι επιβάτες μπορούν να αναφέρουν προβλήματα που σχετίζονται με τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό και το τραμ Αποτελεί την τρίτη «πλατφόρμα» καταγγελιών (!) που διαθέτει πλέον ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), η οποία σε σύγκριση με τις άλλες δύο επιτρέπει στον καταγγέλλοντα να στέλνει φωτογραφίες και βίντεο με τα «κακώς κείμενα», τα οποία πιθανώς θα απεικονίζουν εργαζόμενους των συγκοινωνιών (οδηγούς κ.λπ.), αλλά και ανυποψίαστους επιβάτες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής report.oasa.gr, οι επιβάτες μπορούν να αναφέρουν περιστατικά ή προβλήματα που σχετίζονται με τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό και το τραμ.

Αναλυτικότερα, μπορούν να καταγγέλλουν με… κείμενο, ήχο και εικόνα την κακή κατάσταση των οχημάτων, την ανάρμοστη συμπεριφορά του προσωπικού, τις καθυστερήσεις των δρομολογίων, την έλλειψη καθαριότητας, καθώς και άλλα ζητήματα που θεωρούν «στραβά» στις μετακινήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι, από πλευράς τους, θεωρούν ότι «η συγκεκριμένη εφαρμογή παραβιάζει βάναυσα τα προσωπικά δεδομένα», όχι μόνο των ίδιων, αλλά και του επιβατικού κοινού, καθώς κάποιος θα τους φωτογραφίζει-βιντεοσκοπεί εν ώρα εργασίας και μετακίνησης, αντίστοιχα, χωρίς την άδειά τους και θα στέλνει το υλικό αυτό στην πλατφόρμα για επεξεργασία.

Oπως χαρακτηριστικά λένε, «κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος θα επεξεργάζεται το υλικό με τα προσωπικά δεδομένα εργαζομένων και επιβατών, πόσο διάστημα θα παραμένουν τα δεδομένα των καταγραφών – φωτογραφίες και βίντεο – στην πλατφόρμα, αλλά και ποιος θα έχει την ευθύνη για τη φύλαξη και τυχόν διαρροή τους».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
20.8 °C 38%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies