ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικοινωνιακό παιχνίδι με τις πληρωμές των αγροτών Ημερομηνία:
17/10/2025, 19:08 - Εμφανίσεις: 14
Μέρα με τη μέρα εξανεμίζονται οι προσδοκίες των αγροτών και των κτηνοτρόφων της χώρας ότι επιτέλους θα ξεκινήσουν οι πληρωμές, οι οποίες έχουν μείνει «παγωμένες» τους τελευταίους μήνες λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αν και σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις οι πληρωμές είχαν αρχίσει την περασμένη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, όπως επισημαίνουν στον ΟΤ αγρότες, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν δει χρήματα στους λογαριασμούς τους.
Ακόμα δεν έχουν καταβληθεί περί τα 600 εκατ.
ευρώ από τις εκκρεμότητες της προηγούμενης χρονιάς – Τέλη Νοεμβρίου η βασική ενίσχυσηgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Την ίδια στιγμή η προθεσμία της 4ης Νοεμβρίου που έχει θέσει με επιστολή της η ΕΕ για ολοκλήρωση του προγράμματος action plan του ΟΠΕΚΕΠΕ, δημιουργεί επιπρόσθετη αγωνία, καθώς αν και ο Οργανισμός έχει τεθεί σε επιτήρηση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, εδώ και ένα χρόνο, από τον Σεπτέμβριο του 2024, αυτό δεν κατέστη εφικτό.
Επικοινωνιακό παιχνίδι Ως ένα ακόμα «επικοινωνιακό παιχνίδια» της κυβέρνησης, με σκοπό να καθησυχάσει τις αντιδράσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων χαρακτηρίζει στον ΟΤ τις συνεχείς ανακοινώσεις για τις πληρωμές, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας, καθώς επί της ουσίας ένα σαφές χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει.
«Πρόκειται καθαρά για επικοινωνιακό κυβερνητικό παιχνίδι.
Όμως οι παραγωγοί έχουν καταλάβει την κοροϊδία και λένε δεν πάει άλλο.
Δεν είναι κοροϊδία όταν οι ίδιοι ανακοινώνουν ότι θα πληρώσουν 153 εκατ.
ευρώ από τα 660 εκατ.
ευρώ που χρωστάνε από τα προηγούμενα έτη;», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ.
Τζέλλας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_3"); }); Από Νοέμβρη η βασική ενίσχυση Τα πράγματα όμως, όπως όλα δείχνουν, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο με την καθυστέρηση της προκαταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 600 εκατ.