Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
16.3 °C 88%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Φουλάρει με LNG η Ελλάδα – Πώς θα κινηθούν οι τιμές του φυσικού αερίου
Ημερομηνία: 22/10/2025, 21:56 - Εμφανίσεις: 9



Προς τα 31 ευρώ ανά μεγαβατώρα διολισθαίνουν τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου (TTF), καθώς τα ισχυρά αποθέματα και η συνεπής προσφορά κατάφεραν να εξισορροπήσουν τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην αρχή της περιόδου θέρμανσης.

Τα επίπεδα αποθήκευσης στην ΕΕ, αν και είναι χαμηλότερα από τον 5ετή μέσο όρο, παραμένουν υγιή στο 82,9%, με την Ιταλία στο 93,9%, τη Γαλλία στο 92,7% και τη Γερμανία στο 75,7%, μετριάζοντας τις ανησυχίες για χειμερινές ελλείψεις.

Οι άφθονες εισαγωγές LNG και οι ροές μέσω νορβηγικών αγωγών συνεχίζουν να αντισταθμίζουν τις μειωμένες ρωσικές παραδόσεις, ενώ η ασθενέστερη κινεζική ζήτηση από το ρωσικό εργοστάσιο Arctic LNG 2 έχει απελευθερώσει περισσότερη παγκόσμια προσφορά.

Οι αναλυτές ανέφεραν στο Montel ότι η Νοτιοανατολική Ευρώπη μπήκε σε αυτή τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης καλύτερα εφοδιασμένη με LNG από ποτέ.

Μάλιστα η η κροατική εταιρεία εμπορίας φυσικού αερίου PPD, δήλωσε ότι χώρες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αύξησαν τη χωρητικότητα των τερματικών σταθμών τους LNG κατά 10,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο, ή περισσότερο από το ένα τρίτο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Παρ ‘όλα αυτά, όσον αφορά την αγορά ενέργειας, πολλά εξαρτώνται από τις ιδιοτροπίες του καιρού αυτόν τον χειμώνα – ιδιαίτερα με τα χαμηλά επίπεδα αποθήκευσης και την γεωπολιτική ασιγουριά που προκαλείται από τη συνεχιζόμενη αναταραχή στην Ουκρανία.

Ανησυχίες για τις ρωσικές επιθέσεις Πάντως, οι επιθέσεις της Ρωσίας στις υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας έχουν μειώσει την παραγωγή κατά σχεδόν 60% αυτόν τον μήνα, σταματώντας την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της DTEK στην Πολτάβα και καταστρέφοντας τις εγκαταστάσεις της Naftogaz.

Εν τω μεταξύ, οι προβλέψεις για ψυχρότερο καιρό στα μέσα Οκτωβρίου ενδέχεται να αυξήσουν τη ζήτηση.

Κοιτάζοντας μπροστά, η παγκόσμια δυναμικότητα LNG πρόκειται να αυξηθεί κατά 60% έως το 2030, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, ενδεχομένως οδηγώντας σε υπερπροσφορά και διατ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
16.3 °C 88%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies