Πετρέλαιο: Αλμα πάνω από 3% μετά τις κυρώσεις Τραμπ σε ρωσικές πετρελαϊκές Ημερομηνία:
Σήμερα 23/10/2025, 08:20 - Εμφανίσεις: 13
Περισσότερο από 3% εκτοξεύτηκαν οι τιμές του πετρελαίου εέπειτα από την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες αργού πετρελαίου, από την αμερικανική κυβέρνησης, που επικαλέστηκε την «έλλειψη σοβαρής δέσμευσης της Μόσχας σε μια ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία».
Το Brent αυτή την ώρα είναι στα 64,66 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά 3,32% ή 2,08 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό είναι στα 60,53 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 3,47% ή 2,03 δολάρια το βαρέλι.
«Ευκαιρία για άμεση εκεχειρία» «Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε τη δολοφονία και για άμεση εκεχειρία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ, δημοσιοποιώντας τις κυρώσεις στη Rosneft και στη Lukoil.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να πάρει περαιτέρω μέτρα, εάν χρειαστεί, για να υποστηρίξει την προσπάθεια του προέδρου Τραμπ να τερματίσει έναν ακόμα πόλεμο», δήλωσε ο Μπέσεντ.
«Ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας να συμμετάσχουν και να τηρήσουν αυτές τις κυρώσεις».
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι νέες κυρώσεις θα βλάψουν την ικανότητα του Κρεμλίνου να συγκεντρώσει έσοδα για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμου κατά της Ουκρανίας.
Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο NBC News ότι οι νέες κυρώσεις σχετίζονται έπειτα από την αποτυχία των σχεδίων για συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Βουδαπέστη.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Επιπλέον, ο Τραμπ προσπαθεί επίσης να πιέσει την Ινδία να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, καθώς το Νέο Δελχί είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικών εξαγωγών αργού πετρελαίου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Σκεπτικισμός Πάντως, ο σκεπτικισμός στην αγορά αναφορικά με το εάν οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε μια πραγματική θεμελιώδη μετατόπιση προσφοράς-ζήτησης συγκράτησε την άνοδο των τιμών.