Νέος Ευρωπαίος σεφ της χρονιάς ο Ηρακλειώτης Γιάννης Λιαπάκης με το «Ρεβιθόρυζο με Λαβράκι» Ημερομηνία:
Σήμερα 28/11/2025, 18:16 - Εμφανίσεις: 15
Ένα υψηλό βάθρο της μαγειρικής τέχνης πάτησε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου ο Ηρακλειώτης σεφ, Γιάννης Λιαπάκης, ο οποίος σε διαγωνισμό στην Βαρκελώνη αναδείχθηκε ως ο νέος Ευρωπαίος σεφ της χρονιάς για το 2025.
Σε μια αναμέτρηση υψηλών απαιτήσεων και με οκτώ δύσκολους αντιπάλους ο Γιάννης Λιαπάκης το βράδυ της Πέμπτης παρουσιάζοντας ένα πιάτο που τον είχε κάνει Νέο Σεφ της Χρονιάς στην Κρήτη κατάφερε να γίνει ο young chef European 2025.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ρεβιθόρυζο με λαβράκι «Ήθελα να δημιουργήσω ένα πιάτο που να στηρίζεται στους τέσσερις πυλώνες της διατροφικής μας ιστορίας… Έτσι, γεννήθηκε το ρεβιθόρυζο με λαβράκι», είχε δηλώσει στην εφημερίδα Πατρίς.
Χαρακτηριστικό της επιτυχίας του νεαρού σεφ είναι ότι το βραβείο του απονεμήθηκε από την διεθνούς αξίας κριτικής επιτροπής, υπό την προεδρία του Καταλανού σεφ.
Ξαβιέ Πελιτσέρ.
Η τελετή απονομής έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.
Κοντά στον Γιάννη Λιαπάκη εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων ο σεφ μέντορας του, Ζήνων Χριστοφίδης αλλά και ο πρόεδρος του σωματείου μαγείρων και ζαχαροπλαστών Ηρακλείου Νεκτάριος Μωσάκης.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); «Όσο η τέχνη και η δημιουργία ορίζουν τη γαστρονομία, τόσο την ορίζουν και η ιστορία και οι άνθρωποί της» Ο ίδιος ο Λιπάκης τονίζει πως: «Για μένα, η παράδοση δεν είναι όριο — είναι θεμέλιο.
Μας δίνει ρίζες για να δημιουργήσουμε, να καινοτομήσουμε και να μεταφέρουμε την κουλτούρα μας μέσα από κάθε πιάτο που σερβίρουμε».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Κρήτη, ο Γιάννης Λιαπάκης είναι συνδεδεμένος με τη γαστρονομία από τότε που θυμάται τον εαυτό του.
Το ταξίδι του στη μαγειρική ξεκίνησε όταν ήταν μόλις δύο χρόνων, μαγειρεύοντας δίπλα στη μητέρα και τη γιαγιά του.
Εκεί έμαθε την ουσία της κρητικής παράδοσης, την εποχικότητα των υλικών και τη μεταμορφωτική δύναμη του φαγητού.