Απεργία: «Μπλόκο» στην κυβέρνηση με πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ Ημερομηνία:
Σήμερα 16/12/2025, 06:00 - Εμφανίσεις: 26
Αναβρασμός σε όλη την χώρα και μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ, λίγες ώρες πριν τη ψήφιση του προϋπολογισμού εν μέσω γενικής αποδοκιμασίας της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση.
«Κατεβάζουν ρολά» σχολεία, δήμοι, περιφέρειες.
Ξεσηκωμός σε 32 πόλεις Οι απεργοί ενώνουν τη φωνή τους με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, διεκδικώντας «λεφτά για μισθούς υγεία και παιδεία και όχι για του πολέμου τα σφαγεία».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας: -Αυξήσεις και αξιοπρεπείς μισθούς -Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων -Διατήρηση των κοινωνικών υπηρεσιών ως δημόσιο αγαθό -Κατάργηση της διάταξης Βορίδη -Μονιμοποίηση συμβασιούχων εργαζομένων -Μέτρα κατά της ακρίβειας και της οικονομικής εξάντλησης Σε συμβολικό κλείσιμο των δήμων όλης της χώρας προχωρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Κύριο αίτημα της κινητοποίησης είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους, προβάλλοντας το μήνυμα «Οικονομικά Ισχυροί Δήμοι, διαρκώς δίπλα στον πολίτη».
Επιπλέον, επιφυλάξεις εκφράζονται για το νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την αλλαγή του εκλογικού συστήματος.
Το ραντεβού των δημάρχων είναι για τις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.
document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Στην απεργιακή συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΚΕΔΕ Συλλαλητήρια θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα Σε 32 σημεία της χώρας:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); -Αθήνα, 6.30 μ.μ., Σύνταγμα -Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου -Πάτρα, 7.30 μ.μ., στο αγροτικό μπλόκο στον Κόμβο της Εγλυκάδας -Αγρίνιο, 6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο -Αίγιο, 6.30 μ.μ., μπλόκο κόμβου γέφυρας Σελινούντα -Αλεξανδρούπολη, 1 μ.μ., δημαρχείο -Άμφισσα, 6 μ.μ.