H Amazon προχωρά σε ακόμα 16.000 απολύσεις εν μέσω κούρσας για την ΑΙ Ημερομηνία:
Σήμερα 28/1/2026, 15:20 - Εμφανίσεις: 23
Παρότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της Amazon είναι σε άνθηση, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχωρά σε απολύσεις 16.000 ακόμα εργαζομένων σε εταιρικές θέσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να περιορίσει τη γραφειοκρατία και να εξοικονομήσει πόρους για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη.
Οι περικοπές αυτές ήταν ευρέως αναμενόμενες στο εταιρικό προσωπικό της Amazon ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν η εταιρεία είχε απολύσει 14.000 εργαζομένους.
Τότε, οι New York Times και άλλα μέσα είχαν τονίζει ότι επρόκειτο να ακολουθήσει νέος γύρος απολύσεων τον Ιανουάριο, έπειτα από την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου αγορών.
O διευθύνων σύμβουλος της Amazon Άντι Τζάσι είχε δηλώσει η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σταδιακά σε μείωση των εταιρικών θέσεωνgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Η Amazon δεν απέκλεισε πιθανότητα νέων περικοπών θέσεων εργασίας στο μέλλον, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν σκοπεύει να καθιερώσει έναν «νέο ρυθμό» απολύσεων ανά λίγους μήνες.
«Όπως πάντα, κάθε ομάδα θα συνεχίσει να αξιολογεί την υπευθυνότητα, την ταχύτητα και τη δυνατότητα καινοτομίας προς όφελος των πελατών και να προσαρμόζεται αναλόγως», δήλωσε σε ανάρτησή της η Μπεθ Γκαλέτι, ανώτερη αντιπρόεδρος της Amazon για την εμπειρία ανθρώπινου δυναμικού και την τεχνολογία.
«Αυτό δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό από ό,τι σήμερα, σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτερα από ποτέ».
Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 211 δισ.
δολάρια Την επόμενη εβδομάδα, η Amazon πρόκειται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, το οποίο περιλαμβάνει την περίοδο των εορταστικών αγορών.
Αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 211 δισ.
δολάρια, ενώ τα κέρδη υπερέβησαν τα 21 δισ.
δολάρια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Κατά το προηγούμενο τρίμηνο, από τον Ιούλιο έως το...