Μια νέα δικαστική υπόθεση φέρνει στο προσκήνιο τον παγκοσμίου φήμης Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ, αυτή τη φορά όχι για τις επιδόσεις του στους αγωνιστικούς χώρους αλλά για μια σοβαρή εργατική διαμάχη που αφορά πρώην οικιακή υπάλληλό του.
Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως μαγείρισσα σε κατοικία του ποδοσφαιριστή, κατέφυγε στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, βαριά σωματική καταπόνηση και απλήρωτες υπερωρίες, ζητώντας αποζημίωση και κάλυψη ιατρικών εξόδων.
Όπως προκύπτει από όσα υποστηρίζει στην αγωγή της, η εργαζόμενη απασχολούνταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα στο σπίτι του διάσημου αθλητή, όπου αναλάμβανε την προετοιμασία φαγητού όχι μόνο για τον ίδιο και το στενό του περιβάλλον, αλλά και για πολυάριθμους καλεσμένους.
Όπως ισχυρίζεται, το ωράριό της ξεκινούσε καθημερινά στις 7 το πρωί και ολοκληρωνόταν στις 11 το βράδυ, φτάνοντας συνολικά τις 16 ώρες εργασίας ημερησίως.
Η ίδια τονίζει ότι το πρόγραμμα αυτό επαναλαμβανόταν τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα, χωρίς επαρκείς ημέρες ξεκούρασης.
Στην περιγραφή της εργασιακής της καθημερινότητας περιλαμβάνονται μαγειρέματα μεγάλης κλίμακας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις καλούνταν να ετοιμάσει γεύματα για περισσότερα από 150 άτομα, ιδίως στη διάρκεια εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων που κάνουνταν στην κατοικία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Πέρα από τον μεγάλο όγκο εργασίας, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ήταν υποχρεωμένη να μεταφέρει βαριά αντικείμενα και τρόφιμα, όπως μεγάλα κομμάτια κρέατος που έφταναν ακόμα και τα 10 κιλά, καθώς και επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας.
Όπως αναφέρει, η επαναλαμβανόμενη αυτή σωματική καταπόνηση είχε σοβαρές συνέπειες για την υγεία της.
Στην αγωγή της περιγράφει ότι άρχισε να αντιμετωπίζει έντονους πόνους στην πλάτη και στους γοφούς, οι οποίοι σταδιακά επιδεινώθηκαν εξαιτίας της συνεχούς ορθοστασίας, της ανύψωσης βαριών φορτίων και των πολύωρων βαρδιών χωρί...