Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
5.5 °C 87%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η Lufthansa θα ακυρώσει 20.000 πτήσεις μικρών αποστάσεων για εξοικονόμηση καυσίμων
Ημερομηνία: 21/4/2026, 23:12 - Εμφανίσεις: 27



Ο γερμανικός αεροπορικός όμιλος Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει κάποιες ευρωπαϊκές διαδρομές και 20.000 πτήσεις μικρών αποστάσεων που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Σκοπός της είναι η εξοικονόμηση καυσίμων, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν πιθανές ελλείψεις και υψηλότερες τιμές λόγω του πολέμου στο Ιράν.

Επιπροσθέτως, εντός της εβδομάδας, η ΕΕ πρόκειται να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της έλλειψης καυσίμων για τις αερομετακινήσεις.

Πολλές αεροπορικές καθηλώνουν τα αεροπλάνα τους.

Ο όμιλος δήλωσε την Τρίτη ότι οι ακυρωμένες πτήσεις εκτελούνται από αρκετές από τις αεροπορικές εταιρείες του, κυρίως τον περιφερειακό αερομεταφορέα CityLine.

Επιπροσθέτως ότι οι ακυρώσεις θα ισοδυναμούν με μείωση 1% στη χωρητικότητα επιβατών του.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Την περασμένη εβδομάδα, η Lufthansa ανακοίνωσε μια πρώτη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Μεταξύ αυτών ήταν η καθήλωση αναποτελεσματικών αεροσκαφών και η οριστική αφαίρεση των 27 επιχειρησιακών αεροσκαφών της CityLine από το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων.

Η αφαίρεση της CityLine είχε ήδη προγραμματιστεί πριν από τον πόλεμο.

Πάντως, όπως επισήμανε η Lufthansa, η σύγκρουση στο Ιράν ανάγκασε τον όμιλο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο πιο νωρίς.

Εξοικονόμηση καυσίμων Οι μειώσεις στις πτήσεις που ανακοινώθηκαν πρόκειται να επιτρέψουν στην εταιρεία να εξοικονομήσει περισσότερους από 40.000 μετρικούς τόνους καυσίμων αεριωθούμενων αεροσκαφών, δήλωσε η Lufthansa.

Η προμήθεια καυσίμων για τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο θερινό πρόγραμμα πρόκειται να είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερή, συμπλήρωσε.

Οι τιμές των καυσίμων αεριωθούμενων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τότε που οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είχαν αρχίσει πόλεμο εναντίον του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.

Κυρίως μετά τα αντίποινα της Τεχεράνης, η οποία μπλόκαρε τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω των Στενών του Ορμ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
5.5 °C 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies