Η διπλωματία του Λανουά με τους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου Ημερομηνία:
Σήμερα 27/4/2026, 08:40 - Εμφανίσεις: 13
Πέταξε την μπάλα στην κερκίδα ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να σφυρίξουν Έλληνες διαιτητές σε ντέρμπι της Stoiximan Super League, επί της ευκαιρίας της παρουσίας του Άγγελου Ευαγγέλου (Αθηνών) στον τελικό Κυπέλλου Betsson ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (2-3 στην παράταση, 2-2 κ.α.).
Ο Γάλλος απάντησε σε… στιλ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
«Θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τον πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή που αποφάσισαν να υποστηρίξουν αυτή την ιδέα και να δώσουν την ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές.
Όλοι οι διαιτητές που ενεπλάκησαν στο Κύπελλο τα πήγαν περίφημα», δήλωσε ο αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά.
Λέξη για Super League, κάτι παραπάνω θα ξέρει.
Ο Λανουά προτίμησε την διπλωματία, προφανώς για να μην χαλάσει την βραδιά και για να μην βάλει αυτογκόλ, επειδή κανείς δεν ασχολούνταν με την διαιτησία του τελικού Κυπέλλου.
Παραμένει άγνωστο αν θα όριζε Έλληνες διαιτητές στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αν αντίπαλες ήταν δυο από τις ομάδες που διεκδικούν στο πρωτάθλημα.
Ας μην ξεχνάμε ότι σε ματς ΠΑΟΚ-ΟΦΗ στην Super League πάλι Έλληνες διαιτητές εισήλθαν.
Το βάρος ενός τελικού Κυπέλλου είναι μεγαλύτερο, όμως το ζητούμενο είναι να μην γίνονται λάθη.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Για να προτιμήσει ο Λανουά την διπλωματία σημαίνει ότι ισχύει η δήλωση που είχε κάνει στις 25 Αυγούστου 2025: «Έχουμε την πλήρη υποστήριξη της UEFA και θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε Έλληνες διαιτητές να προχωρήσουν.
Χρειαζόμαστε όμως πολύ χρόνο και θα μπορούσε να φτάσουμε 4-5 χρόνια».
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ξέρουν ότι το κλίμα για τους Έλληνες διαιτητές δεν έχει αλλάξει.
Δεν τους θέλουν οι ομάδες! Έτσι είναι «μηδενικού ρίσκου» η πρόβλεψη ότι και του χρόνου θα σφυρίζουν ξένοι ρέφερι στα ντέρμπι της Super League.
Στο χέρι των Ελλήνων είναι να αποδείξουν ότι αξίζουν εμπιστοσύνης.
Στο Κύπελλο έγινε καλή αρχή, όμως ο δρόμος είναι μακρύς.