Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
14 °C 40%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κομισιόν: Βάζει ξανά στο «μικροσκόπιό» της, την ελληνική οικονομία
Ημερομηνία: Σήμερα 2/6/2026, 13:32 - Εμφανίσεις: 22



Συνεχίζει να περνά από τις «εξετάσεις» της Κομισιόν η ελληνική οικονομία, με την ανησυχία να παραμένει λόγω και της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Στις 3 Ιουνίου πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, με τις Βρυξέλλες να αναγνωρίζουν μεν τη βελτίωση βασικών μεγεθών της οικονομίας, αλλά να επισημαίνουν παράλληλα μια σειρά από διαρθρωτικές αδυναμίες και κινδύνους που εξακολουθούν να βαραίνουν τις προοπτικές της χώρας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην έκθεση θα γίνεται ειδική αναφορά στην ανάγκη επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης και ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου, ενώ θα υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει με συνέπεια την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αξιοποιώντας τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Οι επισημάνσεις της Κομισιόν Η έκθεση έρχεται να συμπληρώσει τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν και την έκθεση για τις Μακροοικονομικές Ανισορροπίες, στις οποίες καταγράφονται σημαντικοί κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η χώρα «χρειάζεται να γίνει πιο ανταγωνιστική ώστε να συμβάλει στη μείωση του χρέους και να παγιώσει τη βελτίωση των εξωτερικών ισοζυγίων».

Παρά τη σταδιακή αποκλιμάκωση, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από υψηλό δημόσιο και εξωτερικό χρέος, ενώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, η εξυγίανση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εκτός τραπεζικού συστήματος εξακολουθεί να προχωρά με αργούς ρυθμούς.

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Οι εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής εκτιμούν ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών θα αυξηθεί εκ νέου στο 7,1% του ΑΕΠ φέτος, από 6% το 2025, πριν αποκλιμακωθεί στο 6,1% το 2027.

Η νέα ενεργειακή αναταραχή και η άνοδος των τιμών ενέργειας λόγω της...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
14 °C 40%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies