Τι είναι το tiger kidnapping που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς του Υμηττού Ημερομηνία:
Σήμερα 24/5/2025, 17:04 - Εμφανίσεις: 10
Η υπόθεση απαγωγής του γιου γνωστού επιχειρηματία στην Αθήνα, με κατηγορούμενους τέσσερις άνδρες, ανάμεσά τους και έναν γνωστό τράπερ, φέρνει στο φως έναν τύπο εγκληματικής δράσης που, παρότι δεν είναι συχνός στην Ελλάδα, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τις αρχές στο εξωτερικό.
Το λεγόμενο tiger kidnapping είναι μια μορφή απαγωγής με εκβιαστικό χαρακτήρα, κατά την οποία οι δράστες κρατούν όμηρο κάποιο πρόσωπο ώστε να εξαναγκάσουν έναν συγγενή ή συνεργάτη του να εκτελέσει εντολές, συνήθως για να τους βοηθήσει να αποσπάσουν χρήματα ή άλλα οφέλη.
Η ονομασία του προέρχεται από την τακτική των δραστών να παρακολουθούν για καιρό το θύμα ή τον βασικό στόχο, όπως μια τίγρη καραδοκεί πριν επιτεθεί.
Τέτοιες υποθέσεις έχουν καταγραφεί κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο, με πιο γνωστή τη ληστεία της Northern Bank το 2004, κατά την οποία απήχθησαν συγγενείς τραπεζικών υπαλλήλων και οι ίδιοι εξαναγκάστηκαν να συνεργαστούν με τους ληστές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display(\"300x250_m1\"); }); Η ελληνική υπόθεση είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο διερεύνησης και δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για τα κίνητρα των δραστών.
Πάντως, η συμμετοχή προσώπου από τον χώρο της μουσικής και η έντονη βία της επίθεσης ενισχύουν την ανησυχία για το πώς πρότυπα εξουσίας, δύναμης και «ατιμωρησίας» που κυκλοφορούν στον δημόσιο λόγο μεταφέρονται σε πραγματικές συμπεριφορές.
Τι είναι το tiger kidnapping Ο όρος tiger kidnapping περιγράφει έναν τύπο απαγωγής που συνδυάζεται με εκβιασμό.
Οι δράστες δεν στοχεύουν μόνο στο ίδιο το θύμα, αλλά απαγάγουν ή κρατούν με την απειλή της βίας κάποιον συγγενή, φίλο ή σύντροφό του.
Σκοπός είναι να εξαναγκάσουν το κύριο πρόσωπο να συνεργαστεί και να διευκολύνει την υλοποίηση ενός εγκλήματος, όπως μια ληστεία ή μεταφορά χρημάτων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display(\"300x250_m2\"); }); Η τακτική βασίζεται στον εκφοβισμό και στην ψυχολογική πίεση: το θύμα καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην υπακοή στ...