Ισοπεδωτική Πορτογαλία, προκρίθηκε στο Μουντιάλ (9-1) - Στα μπαράζ με ανατροπή η Ιρλανδία Ημερομηνία:
Σήμερα 16/11/2025, 19:24 - Εμφανίσεις: 11
Όλα ήταν ανοιχτά την τελευταία αγωνιστική του 6ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ.
Η Πορτογαλία ήθελε νίκη επί της Αρμενίας για να «κλειδώσει» την πρώτη θέση, ενώ η Ουγγαρία πήγαινε για δύο αποτελέσματα κόντρα στην Ιρλανδία ώστε να παίξει εκείνη στα μπαράζ.
Τελικά η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έστησε πάρτι πρόκρισης στο «Ντραγκάο» καθώς σκόρπισε με 9-1 την Αρμενία χωρίς τον τιμωρημένο Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύνθεσή της, την ώρα που στη Βουδαπέστη εξελισσόταν ένα θρίλερ με θριαμβεύτρια την Ιρλανδία που πήρε τη νίκη με 3-2 στο 90+6′ και θα παίξει μπαράζ για να πάει στην Αμερική.
Όσον αφορά στην Πορτογαλία, τα πάντα είχαν κριθεί από το ημίχρονο όπου το σκορ ήταν στο 5-1.
Σε σύνολο, Νέβες και Μπρούνο πέτυχαν από τρία γκολ για τους γηπεδούχους ενώ από ένα σημείωσαν οι Βέιγκα, Ράμος και Κονσεϊσάο διαμορφώνοντας το τελικό 9-1.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display("inside_intext_3"); }); Στο άλλο ματς, που είχε και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, η Ουγγαρία προηγήθηκε δύο φορές με τους Λούκατς (3′) και Βάργκα (37′), αλλά ο απίθανος Πάροτ πέτυχε χατ τρικ (15′ πεν, 80′, 90+6′) και έδωσε στην ομάδα του μία «τρελή» νίκη.
Έτσι, η Ιρλανδία, που είχε μόλις έναν βαθμό στο τέλος του πρώτου γύρου, έφτασε στους 10 και προκρίθηκε στα μπαράζ.
Απόλυτος πρωταγωνιστής των Ιρλανδών ο Πάροτ που πέρα από το σημερινό χατ τρικ είχε σκοράρει και τα δύο γκολ στο 2-0 επί της Πορτογαλίας την Πέμπτη.
Εκεί ο επιθετικός της Αλκμάαρ έβαλε την ομάδα του στο κόλπο της δεύτερης θέσης και την τελευταία αγωνιστική τελείωσε τη δουλειά με μία μοναδική παράσταση.