Ισραήλ: Ο Σμότριτς ζητά αλλαγή συνόρων με τον Λίβανο - «Να φτάσουμε στον ποταμό Λιτάνι» Ημερομηνία:
Σήμερα 24/3/2026, 00:20 - Εμφανίσεις: 12
Το Ισραήλ θα πρέπει να βγει από την τρέχουσα σύγκρουση με «νέα» σύνορα με τον Λίβανο, υποστήριξε ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, απηχώντας τις θέσεις όσων ονειρεύονται το «μεγάλο Ισραήλ».
Τα σχόλια του Σμότριτς είναι τα πιο σαφή μέχρι τώρα από ανώτερο αξιωματούχο στο Ισραήλ αναφορικά με την κατάληψη λιβανέζικου εδάφους, την ώρα που η κυβέρνηση Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι πολεμά τη Χεζμπολάχ.
Ο Λίβανος ενεπλάκη στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή στις 2 Μαρτίου, όταν η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πυραύλους στο Ισραήλ.
Έκτοτε, το Ισραήλ διέταξε όλους τους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές νότια του ποταμού Λιτάνι, καθώς πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Το Σαββατοκύριακο, το Ισράηλ άρχισε να βομβαρδίζει γέφυρες πάνω από τον Λιτάνι, τον οποίο λέει ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί για τη μετακίνηση μαχητών.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διέταξε επίσης την καταστροφή σπιτιών σε λιβανέζικα χωριά.
Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει με «διαφορετική πραγματικότητα» Ο Σμότριτς δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι η στρατιωτική εκστρατεία στον Λίβανο «πρέπει να τελειώσει με μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.
Τόσο με την απόφαση να καταστραφεί η Χεζμπολάχ όσο και με την αλλαγή των συνόρων του Ισραήλ».
Υποστηρίζει ότι τα σύνορα θα πρέπει να επεκταθούν μέχρι τον ποταμό Λιτάνι στο νότιο Λίβανο.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Βηρυτός – καπνός έπειτα από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ / REUTERS/Amr Abdallah Dalsh «Το λέω εδώ αδιαπραγμάτευτα… σε κάθε αίθουσα και σε κάθε συζήτηση: τα νέα ισραηλινά σύνορα πρέπει να είναι το Λιτάνι», δήλωσε ο ακροδεξιός Σμότριτς.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Το γραφείο του Νετανιάχου δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Η ηγεσία του Λιβάνου εκτιμά ότι στόχος του Ισραήλ είναι η κατάληψη ε...