Υπέρ νέων απεργιών τάχθηκαν πιλότοι και προσωπικό καμπίνας της Lufthansa Ημερομηνία:
27/3/2026, 23:20 - Εμφανίσεις: 10
Με νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων απειλείται η Lufthansa, καθώς πιλότοι και προσωπικό καμπίνας ψήφισαν υπέρ της διενέργειας νέων απεργιών.
Σε συμφωνία ωστόσο κατέληξε σήμερα η εταιρία με το προσωπικό εδάφους.
Σύμφωνα με το συνδικάτο UFO, το 94% των εργαζόμενων στα αεροπλάνα της Lufthansa και το 99% αυτών της CityLine τάχθηκαν υπέρ της διενέργειας νέας απεργιακής κινητοποίησης στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
«Η συμμετοχή στις ψηφοφορίες για την απεργιακή κινητοποίηση ήταν υψηλότερη από ό,τι εδώ και πολύ καιρό.
Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η πίεση, αλλά και πόσο ισχυρή είναι η ενότητα εντός του συνδικάτου πληρώματος καμπίνας», δήλωσε η αναπληρώτρια πρόεδρος του UFO Σάρα Γκρούμπισιτς, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν αναμένεται άμεσα νέα απεργιακή κινητοποίηση, καθώς πρώτη επιλογή για τους εργαζόμενους είναι η διαβούλευση με την εργοδοσία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Την πρόταση του συνδικάτου τους για απεργιακή κινητοποίηση έχουν ήδη εγκρίνει οι πιλότοι της γερμανικής εταιρίας.
Στα μέσα Φεβρουαρίου οι κινητοποιήσεις των δύο συνδικάτων είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση περίπου 800 πτήσεων, επηρεάζοντας σχεδόν 100.000 επιβάτες.
Η Lufthansa και το συνδικάτο Ver.di κατέληξαν πάντως σήμερα σε συμφωνία για τους περίπου 20.000 υπαλλήλους εδάφους, που θα λάβουν πλέον αυξήσεις ύψους 4,6% ή κατά μέσο όρο περίπου 220 ευρώ/μηνιαίως.
Μια βασική πτυχή της συμφωνίας, δήλωσε το συνδικάτο, είναι η οκταετής προστασία του προσωπικού διαχείρισης επιβατών και αεροσκαφών από την εξωτερική ανάθεση του έργου τους σε εταιρείες που πληρώνουν χαμηλότερους μισθούς.
Η Ver.di έκανε μάλιστα λόγο για συμφωνία η οποία «παρέχει ασφάλεια σε δύσκολους καιρούς»....