Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ημερομηνία:
18/12/2017, 10:21 - Εμφανίσεις: 42
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, να περιηγηθούν στο μουσείο και να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από τον κόσμο της μουσικής, του παιχνιδιού, των αφηγήσεων και της ζωγραφικής.
Η εορταστική συναυλία των Χριστουγέννων
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00
Αίθουσα του Βωμού
Μουσικές στιγμές για βιολί, τσέλο και φλάουτο
Στην ετήσια εορταστική συναυλία το 3ensemble θα ερμηνεύσει έργα των Vivaldi, Haydn, Bach και Piazzolla. Aπό την ένταση και το πάθος του Vivaldi μέχρι τη μαγευτική διάσταση των Trio του Haydn, η ατμόσφαιρα γεμίζει με μια ενέργεια που συμπαρασύρει τους ακροατές και τους προσκαλεί να αισθανθούν για λίγο μέτοχοι σε αυτή τη μοναδική συνάντηση διαφορετικών ηχοχρωμάτων.
Σίση Μπαρακάρη τσέλο
Ορέστης Γαργουλάκης φλάουτο
Νίκος Πυλαρινός βιολί
Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου για την είσοδο στο μουσείο
Εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά
«Παίζοντας με τον τρόπο των αρχαίων»
Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τα αρχαία παιχνίδια μέσα από μια ευχάριστη περιήγηση στον «Κόσμο του Παιδιού» της μόνιμης έκθεσης των Αγγείων και μέσω της απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών. Στο εικαστικό εργαστήριο που θα ακολουθήσει τα παιδιά θα κατασκευάσουν τα δικά τους αρχαία παιχνίδια εμπνεόμενα από τα σχετικά εκθέματα.
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00-12:30, για παιδιά 6-8 χρόνων
Μαθαίνω για τα αρχαία παιχνίδια και συμμετέχω σε εργαστήρι κατασκευής ΄Ιυγγας
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00-12:30, για παιδιά 9-12 χρόνων
Μαθαίνω για τα αρχαία παιχνίδια και συμμετέχω σε εργαστήρι κατασκευής Πεντάλιθων
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2132144856 και -58
Έναρξη δηλώσεων: 15 Δεκεμβρίου
«Ο άγγελός μου»
Ο Αλέκος Κυραρίνης δίνει ραντεβού για μια διαδραστική εμπειρία στο πνεύμα των Χριστουγέννων στο Καφ...