Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
6 °C 62%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Έφυγε» ο πανκ στυλίστας Τζούντι Μπλέιμ
Ημερομηνία: 22/2/2018, 13:14 - Εμφανίσεις: 37



«Έφυγε» σε ηλικία 58 χρόνων ο θρυλικός Βρετανός πανκ εικονοκλάστης, καλλιτεχνικός διευθυντής, στυλίστας και σχεδιαστής κοσμημάτων Τζούντι Μπλέιμ (Judy Blame).

Οι punks από την Αγγλία έως τη Νέα Υόρκη δεν θυμούνται αν το τραγούδι «Judy Is a Punk» ήταν φόρος τιμής των Ramones στο Μπλέιμ ή αν απλά ο Μπλέιμ ήταν η έμπνευσή τους για το όνομα που επέλεξαν.




Γεννημένος στο Λέδερχεντ το 1960 ο Μπλέιμ έφυγε από το σπίτι του σε ηλικία 17 χρόνων για το Μάντσεστερ, όπου έχτισε σχέσεις φιλίας με τον Πίτερ Σαβίλ, τα μέλη του πανκ ροκ συγκροτήματος Buzzcocks και την ακραία καλλιτέχνη Λάιντερ Στέρλινγκ.

Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και έγινε κεντρική φιγούρα της club σκηνής της δεκαετία ς του 1980.

Γνωστός για το καυστικό πνεύμα του και την avant-garde εμπνευσμένη από την punk αισθητική ο Μπλέιμ και οι Boy George, Leigh Bowery, Princess Julia και Ray Petri - μεταξύ άλλων, διαμόρφωσαν το πρόσωπο της εναλλακτικής μόδας στη νυχτερινή ζωή με μια ζωντάνια που ήταν σπάνια μέχρι τότε.

Ο Μπλέιμ ήταν μέρος της κολεκτίβας Buffalo Boys με επικεφαλής τον σχεδιαστή - στυλίστα Ray Petri, που δημούργησε εικόνες μέσω των οποίων το στυλ υποκουλτούρας άρχισε να εισχωρεί στο mainstream μέσω ανεξάρτητων περιοδικών, συμπεριλαμβανομένων των i-D και The Face.

Συνεργάστηκε με μία μακρά λίστα σχεδιαστών, μουσικών και καλλιτεχνών, όπως οι Τζον Γκαλιάνο, Γκάρετ Πιουκ, Ρέι Καβακούμπο, Κιμ Τζόουνς, Μπιορκ και Νένε Τσέρι.

Ήταν συνιδρυτής της μπουτίκ του East London «The House of Beauty and Culture».

Δεν είχε εκπαιδευθεί με τον κλασσικό τρόπο, αλλά διακρίθηκε σε όλα τα στάδια του styling, στο ράψιμο στο χέρι, στη δημιουργία διακοσμητικών μικροαντικειμένων και στην αξιοποίηση αντικειμένων της καθημερινότητας όπως τα κουμπιά, τα σχοινιά και τις παραμάνες, που ήταν βασικό αξεσουάρ του από τα 17 του χρόνια έως τον θάνατό του.
<...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
6 °C 62%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies