Τι δουλειά έχει ο Κόμπι Μπράιαντ στα Όσκαρ; [Βίντεο] Ημερομηνία:
4/3/2018, 17:42 - Εμφανίσεις: 17
Ο αθλητισμός είναι θέαμα. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Γι' αυτό ίσως δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση πως ένας άνθρωπος «βγαλμένος» από τα παρκέ του δημοφιλέστερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, του περίφημου ΝΒΑ, βρίσκει χώρο ανάμεσα σε εκείνους του θεάματος, οι οποίοι απόψε το βράδυ θα διεκδικήσουν το περιζήτητο αγαλματίδιο στην απονομή των Όσκαρ.
Ο Κόμπι Μπράιαντ, κάτοχος πέντε δακτυλιδιών πρωταθλητή στο ΝΒΑ, θα βρεθεί μεταξύ των υποψηφίων για τα Όσκαρ 2018, στην 90η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας, στο "Dolby Theatre", για την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Dear Basketball» («αγαπημένο μπάσκετ»).
"Dear Basketball" - Film - Subtitulado from TITOSPORT, Servicios deportivos on Vimeo.
Η ταινία διαρκεί πέντε συναρπαστικά λεπτά, στα οποία «πρωταγωνιστεί» η επιστολή με την οποία ο παλαίμαχος παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς και θρύλος του ΝΒΑ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση τον Νοέμβριο του 2015 και η οποία δημοσιεύθηκε στο The Players Tribune. Μία επιστολή που αναβιώνει με εικόνες.
Η ταινία μικρού μήκους του Μπράιαντ έκανε πρεμιέρα, αποκλειστικά στις εκδόσεις της Verizon Media 90, την ίδια ημέρα που οι Λέικερς απέσυραν τη φανέλα του. Είναι ένα έργο με μερικούς εξαιρετικούς συντελεστές. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Γκλεν Κιν, γνωστός από την Disney για τις ταινίες «Η Μικρή Γοργόνα», «Η πεντάμορφη και το τέρας» και ο «Αλαντίν». Είναι «ντυμένη» με τη μουσική του Τζον Γουίλιαμς, νικητή πέντε Όσκαρ, που είναι υπεύθυνος για τα soundtrack «Η λίστα του Σίντλερ», «ET, ο εξωγήινος» και «Ο πόλεμος των άστρων».
Ο Κόμπι Μπράιαντ θα συναγωνιστεί για το αγαλματίδιο με το «Garden Party» (Βίκτορ Κλερ και Γκάμπριελ Γκραπερόν), το «Lou» (Ντέιβ Μάλινς και Ντέινα Μάρεϊ), το «Negative Space» (Μαξ Πόρτερ και Ρου Κουβαχάτα) και το «Revolting Rhymes» (Γιάκομπ Σου και Γιαν Λαχάουερ).