Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
5.5 °C 66%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γ.Γ. υπουργείου Πολιτισμού: Τα μνημεία και τα μουσεία δεν εκχωρούνται, θα το υπερασπιστώ με όποιο κόστος
Ημερομηνία: 29/9/2018, 16:07 - Εμφανίσεις: 33


Από τα Χανιά όπου βρέθηκε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου για τα εγκαίνια έκθεσης, η γενική γραμματείας του Υπουργείου Πολιτισμού έκανε παρέμβαση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μεταβίβαση μνημείων και μουσείων στο Υπερταμείο, επιμένοντας στη «γραμμή» του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι εκτός οποιασδήποτε συναλλαγής ή εκχώρησης.

Η δήλωσή της έχει μεγάλη πολιτική σημασία, γιατί η από το 2015 γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ εμμέσως κατηγορήθηκε από πολλούς για «σιωπή» στο μείζον θέμα των ακινήτων και για «εμπλοκή» της μιας και τα Χανιά είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της και έχει υπάρξει για χρόνια Έφορος Αρχαιοτήτων εκεί, άρα είχε προσωπική αντίληψη για όλα τα μνημεία που παραχωρήθηκαν. Είναι γνωστή, επίσης, η καλή της σχέση με τον Γ. Σταθάκη και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο που η κ. Ανδεραδάκη-Βλαζάκη επέλεξε έναν πιο προσωπικό τόνο, δηλώνοντας: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων δεν είναι ένας κωδικός αριθμός που μεταβιβάζεται με ΦΕΚ σε καμία εταιρεία  και σε κανένα ταμείο. Τα αρχαιολογικά μουσεία, τα νεώρια, τα τείχη, τα φρούρια, και η ίδια η ανασκαφή ακόμα που διευθύνω, είναι εκτός οιασδήποτε συναλλαγής και ούτε πωλούνται ούτε θα μπορούσε να εκχωρούνται στο όνομα καμίας πίεσης ή υποχρέωσης. Είμαι βέβαιη πως οι Χανιώτες πάντα θα αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις αν προκύψουν ποτέ απόπειρες εκχώρησης. Το ίδιο και εγώ».

Σε σχέση με την εμπλοκή του ονόματός της, επισήμανε: «Το θέμα που έχει ανακύψει πρόσφατα το πρωτοδιάβασα στον Τύπο. Για τον συγκεκριμένο κατάλογο δεν είχα καμία ανάμειξη ή έστω ενημέρωση κατά το παρελθόν».

Αποτελεί έμμεση αναφορά στην ευθύνη της προηγούμενης υπουργού Λ. Κονιόρδου για το θέμα, μετά τις σχετικές αναφορές της νυν υπουργού Μ. Ζορμπά. Είναι, άλλωστε, γνωστό από την ιστορία του Ελληνικού και άλλες, ότι οι σχέσεις της Λ. Κονιόρδου με τη γενική γραμματέα κάθε άλλο παρά αγαστές ήταν.

Εν τω μεταξύ ούτε καi τώρα δεν φαίνεται να έχουν ξεπε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
5.5 °C 66%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies