Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
6.5 °C 54%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το «άλλο Γούντστοκ» που βάφτηκε με αίμα
Ημερομηνία: 16/8/2019, 11:35 - Εμφανίσεις: 97


Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης τα Παιδιά των Λουλουδιών διένυαν τη δεύτερη από τις τέσσερις συνολικά ημέρες του Woodstock Festival. «Make love – not war», «Freedom», «Peace» ήταν μερικά από τα συνθήματα της τετραήμερης γιορτής των χίπις. Καμιά πεντακοσαριά χιλιάδες θεατές απόλαυσαν άκρατη ελευθερία, έκαναν σεξ, χρήση ναρκωτικών, ερωτεύθηκαν, πειραματίστηκαν και τραγούδησαν για την ελευθερία και την ισότητα. Ολα ωραία και καλά, μόνο που ήταν ιδιαιτέρως φιλόδοξα για να γίνουν αληθινά. Και δεν έγιναν.

Τη χαριστική βολή για να τελειώσει η αστική τάξη των Ηνωμένων Πολιτειών (κυρίως αλλά μερικώς και της Ευρώπης, μην ξεχνάμε τον Μάη του 1968) με το κίνημα της αμφισβήτησης των χίπις, την έδωσαν τέσσερις μαχαιριές σε αφροαμερικανό θεατή του Αλταμοντ στην Καλιφόρνια. Το Γούντστοκ είχε τρομερή απήχηση και οι Grateful Dead ήταν την ιδέα να δημιουργήσουν το Γούντστοκ της Δυτικής Ακτής. Παράλληλα, οι Rolling Stones, οι οποίοι ήταν απόντες από τη Γιορτή της Ουτοπίας, στην Ανατολική Ακτή, ήθελαν να κλείσουν την περιοδεία τους με έναν εμφατικό τρόπο. Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε και η δωρεάν αυτή γιορτή στήθηκε μέσα σε έναν μήνα.

Μέσα σε έναν μήνα όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο να διοργανωθεί μια συναυλία, η οποία μάλιστα θα ήταν και δωρεάν. Δεν είχε προβλεφθεί τίποτα. Ούτε τουαλέτες, ούτε ιατρεία, ούτε φαγητό. Καμία παροχή. Αυτό δεν εμπόδισε όμως χιλιάδες νέους, χιλιάδες χίπις να παραβρεθούν. Μουσική ήθελαν να ακούσουν και να επικοινωνήσουν. Μόνο που η πασίγνωστη μοτοσικλετιστική συμμορία των Hell’s Angels είχε διαφορετική άποψη. Προσκεκλημένοι δεν ήταν αλλά με τη σύμφωνη γνώμη Rolling Stones και Grateful Dead ανέλαβαν την προστασία του φεστιβάλ. Και μάλιστα δωρεάν. Ζήτησαν μόνο, μπίρες αξίας 500 δολαρίων. Και τις ήπιαν. Ενδεχομένως δεν ήπιαν μόνο μπίρες.

Πώς άρχισαν τα επεισόδια από τους Hell’s Angels;

Τι συνέβη στη διάρκεια της συναυλίας των Rolling Stones;

Γιατί το Γούντστο...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
6.5 °C 54%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies