Βρέθηκε σε ανασκαφή σκελετός γυναίκας με χρυσό περιδέραιο Ημερομηνία:
4/10/2019, 12:21 - Εμφανίσεις: 145
Νέα σημαντικά ευρήματα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην ανασκαφή στο Σίσι Λασιθιού στην Κρήτη.
Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώνει για τα ευρήματα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ένας τάφος με σχεδόν άθικτο σκελετό, που χαρακτηρίζεται σπάνιος για την Κρήτη.
Περισσότεροι από 100 αρχαιολόγοι διαφόρων εθνικοτήτων πήραν μέρος στην 10η ανασκαφική περίοδο που διεξήγαγε η Βελγική Σχολή Αθηνών στο Σίσι στο δήμο Αγίου Νικολάου της Κρήτης, σε στενή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, υπό την διεύθυνση του καθηγητή Jan Driessen από το Πανεπιστήμιο Λουβαίν και τη Βελγική Σχολή Αθηνών.
Η ερευνητική ομάδα συνέχισε τις εργασίες στους διάφορους τομείς της ανασκαφής και προέβη στην περαιτέρω αποκάλυψη του μνημειακού συγκροτήματος με κεντρική αυλή.
Η ανασκαφή πλησίον της δυτικής πτέρυγας του συγκροτήματος έφερε στο φως σημαντικά κατάλοιπα οικισμού της Πρωτομινωικής ΙΙΑ περιόδου (περ.
2600 π.Χ.).
Ύστερα από την εγκατάλειψη του οικισμού από τους κατοίκους του, που άφησαν κατά χώραν σχεδόν το σύνολο του υλικού πολιτισμού τους, ένα μνημειακό κτήριο κατασκευάστηκε προς ανατολάς του χωριού.