Μενδώνη : Το 2021 θα λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στα Χανιά Ημερομηνία:
5/10/2019, 15:42 - Εμφανίσεις: 129
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη Μέσα στο 2021 πρόκειται να παραδοθεί και να λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, όπως σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που επισκέπτεται τα Χανιά.
Η κ Μενδώνη ξεναγήθηκε το πρωί στους χώρους του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ το μεσημέρι συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου.
Μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι το υπουργείο θα συνεργαστεί και θα υποστηρίξει πρωτοβουλίες του δήμου για την ανάδειξη υποδομών που σχετίζονται με τον πολιτισμό.
Αναφερόμενη ειδικότερα στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων τόνισε: «Ο στόχος μας είναι να ανοίξει και να αποδοθεί το νωρίτερο δυνατόν.
Ο προγραμματισμός της υπηρεσίας είναι για την άνοιξη του 2021.
Θα προσπαθήσουμε, εξαρτάται βεβαίως από τους διάφορους διαγωνισμούς που πρέπει να γίνουν μέσα στα πλαίσια του ενταγμένου από την Περιφέρεια έργου, μήπως φέρομε λίγο πιο μπροστά τον χρόνο και τον Ιανουάριο του 2021 το μουσείο να μπορέσει να λειτουργήσει».
Αποκατάσταση των Ενετικών Νεωρίων Στις δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στο θέμα της αποκατάστασης των Ενετικών Νεωρίων στην παλιά πόλη των Χανίων που θα δρομολογηθεί μέσα από προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουν το υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια, ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο.
Όπως τόνισε, «για τα Νεώρια είπαμε, ότι πολύ γρήγορα μέσα στον επόμενο μήνα, ενάμιση το πολύ, θα μπορέσει να υπογραφεί η προγραμματική συμφωνία ώστε από τις έρευνες που θα εκπονηθούν από το Πολυτεχνείο που είναι ο επιστημονικός συμβαλλόμενος να καταλήξουμε στον οδικό χάρτη για την χρήση των Νεωρίων».
Δίνοντας απάντηση σε ερώτηση για το θέμα της αποκατάστασης κατολίσθησης σε δύο σημεία του Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου η κ Μενδώνη δήλωσε.
«Η εφορεία αρχαιοτήτων Χανίων έχει τον προγραμματισμό της, προφανώς τα μνημεία που έχουν υποστεί ζημ...