Joker : Διαψεύδει η τέως Γενική Γραμματέας ΥΠΠΟ Βλαζάκη ότι σχετίζεται με τις καταγγελίες Ημερομηνία:
22/10/2019, 19:21 - Εμφανίσεις: 110
Η Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη με ανακοίνωση της διαψεύδει την οποιαδήποτε εμπλοκή της με τις καταγγελίες για την παρουσία ανηλίκων ανάμεσα στους θεατές της ταινίας Joker.
H κυρία Βλαζάκη όπως τονίζει παραιτήθηκε από τη θέση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού στις 8 Ιουλίου και από τότε δεν έχει καμία σχέση με τις πολιτικές που ασκεί.
Το όνομα της πρώην γενικής γραμματέως ενέπλεξε στην ιστορία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα δήλωσε ότι εκείνη ήταν μια από τις δύο κυρίες που έκαναν την καταγγελία.
Η υπουργός Πολιτισμούς Λίνα Μενδώνη στην χθεσινή της τοποθέτηση δήλωσε και εκείνη την κυρία Βλαζάκη, καθώς εκείνη είχε υπογράψει το 2016 ως Γενική Γραμματέας Πολιτισμού τα δελτία εισόδου για κινηματογράφους των μελών της γνωμοδοτικής επιτροπής.
Για την ακρίβεια η κυρία Μενδώνη είχε αναφέρει: «Η προσπάθεια που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση να χειριστεί το θέμα πολιτικά είναι ατυχης.
Είχε περιθώριο να διορθώσει το θεσμικό πλαίσιο.
Δεν θα μπορούσε να πει ότι δεν γνώριζε γιατί τα δελτία είσοδο υπογράφτηκαν το 2016 από την κυρία Βλαζάκη».
Αναλυτικά η δήλωση της Μαρίας Ανδρεαδάκη Βλαζάκη: Η πληροφορία ότι δήθεν εγώ είμαι αυτή η οποία κάλεσα τηλεφωνικά την αστυνομία να επέμβει ώστε να επιληφθεί του θέματος της παρακολούθησης της ταινίας Joker από ανηλίκους θεατές είναι απολύτως ψευδής και εξ ολοκλήρου ανυπόστατη.
Είναι τραγικό ότι η πληροφορία αυτή διακινήθηκε καταρχάς από βουλευτές, την κ.
Μπακογιάννη και τον κ.
Μπογδάνο, αν όχι κι από άλλους που δεν γνωρίζω, που σκοπίμως παραπληροφορούν την κοινή γνώμη Οι κλήσεις στην Αστυνομία, όπως έχει δημόσια κι επίσημα συνομολογήσει το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έγιναν από υπαλλήλους του.
Ως γνωστόν, εγώ δεν διατελώ υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ.
Επιπλέον, από τις 8.7.2019, οπότε και υπέβαλα παραίτηση από τη θέση της Γενικής Γραμματέως, ουδεμία σχέση έχω με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τις πολιτικές που ασκεί.