Τέσσερις ακέραιοι πήλινοι αμφορείς στα χέρια αρχαιοκάπηλων στην Κάλυμνο Ημερομηνία:
28/11/2019, 12:42 - Εμφανίσεις: 321
Για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων και παραβίαση του τελωνιακού κώδικα, συνελήφθησαν στην Κάλυμνο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, δυο ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα ηλικίας 37 και 38 χρόνων).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς πραγματοποιήθηκε, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, έρευνα στις κατοικίες των κατηγορούμενων όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Τέσσερις ακέραιοι πήλινοι αρχαίοι αμφορείς, άνω μέρος πήλινου αρχαίου αμφορέα, μεγάλο πήλινο αρχαίο πινάκιο, ακέραιο πήλινο λαδικό, και ακέραιο πήλινο αγγείο με πράσινη εφυάλωση.
Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 και φυλάσσονται με σκοπό να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.
Τα άτομα που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.