ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.1°CΤοπικά νέφη93% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έκαναν εμβόλιο κατά της Covid-19, αν ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 47



Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έκαναν εμβόλιο κατά της Covid-19, αν η κυβέρνησή τους ή ο εργοδότης τους το συνιστούσαν, έδειξαν σήμερα τα αποτελέσματα μιας παγκόσμιας δημοσκόπησης εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών όσον αφορά τη δυσπιστία του κοινού για τα εμβόλια που αναπτύσσονται εσπευσμένα για να μπει ένα τέλος στην πανδημία.

Περίπου το 71,5% αυτών που έδωσαν το \'παρών\' στη δημοσκόπηση είπαν ότι θα ήταν πολύ ή κάπως πιθανό να κάνουν εμβόλιο κατά της Covid-19 και 61,4% ανέφεραν ότι θα δέχονταν τη σύσταση του εργοδότη τους να το κάνουν, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε τον Ιούνιο μεταξύ περισσοτέρων από 13.000 ανθρώπων σε 19 χώρες.

Τη δημοσκόπηση επέβλεψε το Vaccine Confidence Project (VCP), ένα παγκόσμιο πρόγραμμα παρακολούθησης της διακύμανσης της εμπιστοσύνης στο εμβόλιο που χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς και από την Business Partners to CONVINCE, μια αμερικανοβρετανική πρωτοβουλία με μερικώς κυβερνητική χρηματοδότηση.

Όλοι όσοι απάντησαν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, είπαν ότι θα ήταν λιγότερο πιθανό να δεχθούν το εμβόλιο κατά της Covid-19, αν το ζητούσαν οι εργοδότες.

Υπάρχουν ωστόσο περιφερειακές διαφορές στις απαντήσεις, πράγμα που υπογραμμίζει την πόλωση στις στάσεις αναφορικά με το θέμα.

Σχεδόν το 90% αυτών που έδωσαν το \'παρών\' στη δημοσκόπηση στην Κίνα είπαν πως δέχονται ένα εμβόλιο, όμως το αντίστοιχο ποσοστό στη Ρωσία ήταν κάτω από 55%.

Στη Γαλλία, η αναλογία των θετικών απαντήσεων ήταν 58,89%, σε σύγκριση με 75,4% στις ΗΠΑ και 71,48% στη Βρετανία.

Το ποσοστό ανοσίας για να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης Τουλάχιστον 60%-70% του πληθυσμού πρέπει να έχει ανοσία για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αυτοί που έδωσαν το \'παρών\' στη δημοσκόπηση ήταν ηλικίας 18 χρόνων ή μεγαλύτεροι και προέρχονταν από 19 χώρες εκ των 35 που έχουν πληγεί χειρότερα από την πανδημία, αν υπολογισθούν τα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι πιθανό να προκαλέσουν συζήτηση για...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies