Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
2 °C 60%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Διχάζει το νέο έργο του υπουργείο Πολιτισμού στην Ακρόπολη στο ...
Ημερομηνία: 31/10/2020, 14:35 - Εμφανίσεις: 50



Διχάζει το νέο έργο του υπουργείο Πολιτισμού στην Ακρόπολη στο πλαίσιο του σχεδιασμού για βελτίωση της επισκεψιμότητας του μνημείου.

Κάποιοι αναφέρονται σε «τσιμέντωμα» της Ακρόπολης ενώ το υπουργείο από πλευράς του επισημαίνει πως το έργο θα κάνει πιο εύκολα προσβάσιμο το μνημείο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, ενώ οι διαδρομές προς τον Ιερό Βράχο υφίστανται ήδη στρωμένες με τσιμέντο.

Η βελτίωση της πρόσβασης προς την Ακρόπολη, ήταν ωστόσο κάποτε ένα από τα ζητήματα τα οποία επιθύμησε πολύ έντονα να επιλύσει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Μπορεί σήμερα οι περίτεχνοι διάδρομοι γύρω από την Ακρόπολη να μας φαίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του μνημείου.

Πάντως, αυτή την ιδιοφυή διαμόρφωση την οφείλουμε στον σπουδαίο αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, ο οποίος ανέλαβε το έργο το 1954.

Από το 1954 έως και το 1958 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά τον Δημήτρη Πικιώνη στο κορυφαίο έργο του, την ιδιοφυή διαμόρφωση και χάραξη οδών πρόσβασης των πεζών στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στις δε πιέσεις του Καραμανλή για να εκτελεστεί το έργο σε σύντομο χρόνο ο Πικιώνης απαντούσε «Κύριε πρόεδρε, εγώ δεν σας δίνω οδηγίες, πώς να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας, αφήστε με κι εσείς να εκτελώ τα δικά μου όπως εγώ ξέρω».

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Πικιώνης Γεννημένος στον Πειραιά το 1887 από χιώτες γονείς μεγάλωσε σε περιβάλλον με αγάπη προς τις τέχνες.

Ήταν πρώτος εξάδελφος του ποιητή Λάμπρου Πορφύρα και του δημοσιογράφου και συνιδρυτή της εφημερίδας Το Βήμα Γεωργίου Συριώτη.

Ποίηση και ζωγραφική αποτέλεσαν το πρώτο περιβάλλον για το Δημήτρη Πικιώνη, καθώς ο πατέρας του είχε, όπως και ο ίδιος, κλίση στη ζωγραφική.

Το 1906 έγινε ο πρώτος (χρονολογικά) μαθητής του Κωνσταντίνου Παρθένη ενώ παράλληλα σπούδαζε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, απ’ όπου το 1908 πήρε το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού.

Ακολούθως αναχώρησε για το Μόναχο για να κάνει σπουδές στο ελεύθερο σχέδιο και τη γλυπτική.

Στο Παρίσι, διδάχθηκε σχέδιο και ζωγραφική στην Académie de la grande Chaumière.

Παράλληλα γράφτη...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
2 °C 60%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies