Πέτρος Φιλιππίδης : Έπαρση και μεγαλομανία - «Είμαι κορυφαίος ηθοποιός, γιατί να μην το πω;» Ημερομηνία:
20/2/2021, 10:21 - Εμφανίσεις: 99
Έχουν περάσει ακριβώς 30 χρόνια από την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη στις «Τρεις χάριτες» του MEGA.
O ηθοποιός, που είναι στο μάτι του κυκλώνα, έκανε το πρώτο του guest στο επεισόδιο «Ού κλέψεις» της πετυχημένης σειράς των Ρέππα-Παπαθανασίου το 1991.
Τότε η Άννα Παναγιωτοπούλου, με την οποία έκαναν την πολύ πετυχημένη παράσταση «Xάρολντ και Μοντ» 20 χρόνια μετά, αλλά ούτε κανείς άλλος μπορούσε να προβλέψει τόσο την τεράστια άνοδο του ηθοποιού όσο και την απότομη πτώση που έφεραν οι δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.
Τριάντα χρόνια γεμάτα επιτυχίες, τηλεοπτικές και θεατρικές, γεμάτα αξιόλογες συνεργασίες αλλά και γεμάτα έπαρση, δηλώσεις που συχνά παρεξηγούνταν και μιας πρωτοφανούς έπαρσης για το ελληνικό θέατρο.
Σειρές που άφησαν εποχή και πια δεν θα παίζονται σε επανάληψη για να μην προκαλείται το κοινό αίσθημα από την παρουσία του στους τηλεοπτικούς δέκτες.
Κανάλια που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του, σειρά της κρατικής τηλεόρασης που τον αντικατέστησε αμέσως έπειτα από την πρώτη καταγγελία, διαφημίσεις που αποσύρθηκαν, και το θεατρόφιλο κοινό που όπως τον ανέβασε στην κορυφή έτσι τώρα τον κρίνει αυστηρά και τον απορρίπτει.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης, το αγόρι που αγαπήσαμε από το «Χάι Ροκ» του 1992 «μεταλλάχθηκε» σταδιακά σε ένα ηθοποιό, που κατά την άποψή του, δεν έπρεπε κανείς να τολμήσει να τον αμφισβητήσει και να υποτιμήσει το ταλέντο του, και που ο ίδιος, δοθείσης ευκαιρίας, έχριζε τον εαυτό του ως έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον καλύτερο, της γενιά του.
Και όταν ο συνάδελφος του Πέτρος Μπουσουλόπουλος «τόλμησε» να μην τον τονίζει στους σπουδαιότερους έλληνες ηθοποιούς, παρόλο που διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται στους μεγαλύτερους που έχουν κριθεί από το κοινό, ο Πέτρος Φιλιπίδης του επιτέθηκε.
«Πείτε στον κ.
Μπουσουλόπουλο και να είναι προσεκτικός! Γιατί ο Μπουσουλόπουλος έχει παίξει με δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς, με τον κ.