Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
3 °C 70%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Δημοσιογράφοι: Ποιοι δικαιούνται και πως αμοιβή από τον ΟΣΔΕΛ
Ημερομηνία: 20/5/2021, 13:49 - Εμφανίσεις: 121



Ο ΟΣΔΕΛ διανέμει δικαιώματα σε όλους τους δημοσιογράφους πλέον – εξαιρούνται τηλεόραση και ραδιόφωνο- αρκεί να έχουν υπογράψει σύμβαση με τον ΟΣΔΕΛ (συμβασιούχοι) ενώ ως τακτικά μέλη του μπορούν να έχουν τη δική τους φωνή και μπορούν να διεκδικήσουν πιο καλή διανομή αφού σύντομα σύμφωνα με κοινοτική οδηγία όλες οι πλατφόρμες, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και οι aggregators θα οφείλουν να καταβάλλουν εύλογη αμοιβή για την αναπαραγωγή των έργων τους.

Η διανομή δικαιωμάτων που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση ο ΟΣΔΕΛ αφορά, μεταξύ άλλων δικαιούχων, τις παρακάτω κατηγορίες δημοσιογράφων, που είναι συμβασιούχοι του Οργανισμού:  Δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι εφημερίδων και περιοδικών ποικίλης ύλης Δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι ιστοσελίδων ενημερωτικού περιεχομένου (νέακατηγορία) Δημοσιογράφοι – Αρθρογράφοι λογοτεχνικών και μονοθεματικών περιοδικών Από που γίνεται η διανομή Κατ’ αρχάς, οι δημοσιογράφοι συμβασιούχοι του ΟΣΔΕΛ, σχετίζονται με τη διανομή των εσόδων που προέρχονται από την εύλογη αμοιβή για την αναπαραγωγή των έργων τους από ιδιώτες για προσωπική τους χρήση.

Η αμοιβή αυτή υπολογίζεται επίτης αξίας των ψηφιακών μέσων (2% για υπολογιστές, ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα),και των αναλογικών μέσων (4% για εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, φωτοτυπικό χαρτί).

Η οδηγία 790/2019 και τα επιπλέον έσοδα Η Οδηγία (EE) 790/2019 για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα συγγενικά δικαιώματα στην ψηφιακή ενιαία αγορά με το νέο δικαίωμα εκδοτών Τύπου, κατοχυρώνει τη δίκαιη αμοιβή δημοσιογράφων και εκδοτών για την εργασία τους.

Το διαδίκτυο έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές  όχι μόνο στην πρόσβαση των πολιτών στην ενημέρωση, αλλά και στον τρόπο εκμετάλλευσης του δημοσιογραφικού περιεχομένου.

Κύριοι κερδισμένοι είναι οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών, ως επί το πλείστον οι μηχανές αναζήτησης (Google, Bing, Baidu, Yandex, κτλ.) και οι πλατφόρμες διαμοιρασμού περιεχομένου (Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, TikTok κτλ.),  τα  κέρδη  των  οποίων  συνεχώς  γιγαντώνονται  σε  βάρος  τ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
3 °C 70%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies