Δημήτρης Καραντζάς στο : Δεν μου αρκεί να κατάγομαι από αγωνιστές αν σήμερα είμαι ένα άβουλο ον Ημερομηνία:
28/5/2021, 20:28 - Εμφανίσεις: 78
O Δημήτρης Καραντζάς είναι από τα παιδιά που αγάπησε από πολύ νωρίς το θέατρο και εκείνο του αντκαταλόγισε την αγάπη αλλά και τη σκληρή δουλειά.
Από πολύ μικρός ο Δημήτρης ανέλαβε σκηνοθεσίες σπουδαίων έργων, χωρίς ποτέ να φοβηθεί να καταθέσει την δική του ματιά, τη δική του οπτική πάνω σε ερωτήματα καθημερινά αλλά και αιώνια.
Πάντα χαμηλών τόνων, ντροπαλός και μακριά από κάμερες και παιχνίδια δημοσιότητας ο νεαρός Δημήτρης γαλουχήθηκε δίπλα σε σπουδαίους και κατάφερε να γίνει ένας από αυτούς.
Και φέτος κάνει ένα ακόμα βήμα.
Μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά αποδέχθηκε την πρόταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και σκηνοθετεί μια… επιθεώρηση.
Άγνωστο είδος για τους καλλιτέχνες της γενιάς του, αλλά πολύ αγαπημένο του ίδιου η επιθεώρηση γίνεται η φόρμα για να παρουσιάσει στο κοινό όσα συνέβησαν στην ελληνική κοινωνία όχι τόσο το 1821, αλλά από εκεί και πέρα.
Με πολύ χιούμορ αλλά και καυστικά κείμενα σπουδαίων καλλιτεχνών, ένας ετερόκλητος θίασος θα ανέβει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου στο Βεάκειο Θεάτρο και θα μας δείξει το έργο «1821 – η Επιθεώρηση».
Ο Δημήτρης Καραντζάς -ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια μετά από εκείνο τον πρώτο καφέ στην Ηπείρου και μετά από δεκάδες κείμενα και συνεντεύξεις μιλάει στο in.gr λίγες μέρες πριν δει το εγχείρημα του να λαμβάνει σάρκα και οστά στη σκηνή.
Το έργο «1821-η επιθεώρηση» είναι ένα έργο τελείως διαφορετικό από αυτά που σε έχουμε συνηθίσει να κάνεις τα τελευταία χρόνια.
Φοβήθηκες την πρόκληση; Φοβήθηκα.
Αλλά αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που δέχτηκα.
Οποιουδήποτε είδους ρίσκο με ελκύει πολύ περισσότερο από μια γνωστή και ασφαλή κατεύθυνση.
Επιπλέον αυτή η άγνωστη περιοχή, αυτό το άγνωστο είδος έχει τόση ελευθερία και «αναρχία», μπορεί ανά δεκάλεπτο να αλλάζει ύφος, να γλιστράει από το δράμα στην κωμωδία, από την πρόζα στο τραγούδι, από τη σιωπή στον εκκωφαντικό ήχο – όλα αυτά είναι προκλήσεις τρομερά πολύτιμες και ασυνήθιστες.
Σε μια χρονική στιγμή με τόση ψυχολογική πίεση λόγω πανδημίας, μετά από τόσο μακρά παύση που σχεδόν έχασα την ιδιότητ...