Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
7 °C 47%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας γιορτάζουν μαζί τα 200 χρόνια από την Επανάσταση
Ημερομηνία: 19/7/2021, 10:00 - Εμφανίσεις: 145



Συμπληρώνοντας 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, σε μια χρονιά ορόσημο για τη χώρα, οι τρεις πόλεις που πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του νέου ελληνικού κράτους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας στέλνουν ένα μεγάλο μήνυμα: να αφουγκραστούμε όσα έχει να μας διηγηθεί το παρελθόν και να ατενίσουμε το εθνικό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα λαμβάνουν τη σκυτάλη της ιστορίας και, με όραμα αυτό να αποτελέσει την αρχή για ένα μόνιμο φόρουμ συνεργασίας μεταξύ των τριών πόλεων, διοργανώνουν μαζί μια μουσική σκυταλοδρομία.

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συμπράττουν και μας υποδέχονται μαζί με τα τραγούδια τους στην Αίγινα.

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, τη σκηνή του Ναυπλίου αναλαμβάνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ενώ η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση ολοκληρώνεται, επίσης στις 23 Ιουλίου, στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρέα με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Πρώτος σταθμός, λοιπόν, η Αίγινα και το λιμάνι του νησιού, μπροστά στο εκκλησάκι του Αγ.

Νικολάου του Θαλασσινού.

Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης γνωρίζονται από παλιά, από τα πρώτα βήματα του Μιχάλη στο τραγούδι.

Δυο φωνές αισθαντικές που ταιριάζουν ιδανικά.

Έχουν συνεργαστεί δύο φορές στην σκηνή αλλά και δισκογραφικά με πιο πρόσφατο σταθμό το τραγούδι «Σε ποιον να πω το σ’αγαπώ», που κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Στη συναυλία στην Αίγινα, οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα ωραιότερα τραγούδια από την μακρόχρονη διαδρομή τους – δικά τους αλλά και τραγούδια άλλων σημαντικών δημιουργών – και κάποια απρόβλεπτα ντουέτα που θα μας συγκινήσουν.

Λίγες μέρες μετά, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το λιμάνι του Ναυπλίου τιμά τους κλασικούς μας ποιητές – μελοποιημένους από σπουδαίους συνθέτες – αλλά και τους σύγχρονους στιχουργούς και φτιάχνει έναν πολύχρωμο μουσικό πίνακα με χρώματα από το παρελθόν και το παρόν, με συνδετικό κρίκο την υπέροχη φωνή της.

Η καλλιτέχνις με την ξε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
7 °C 47%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies