ΚΑΙΡΟΣ · LIVE34.1°CΣχεδόν αίθριος26% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το σχέδιο για φόρο στις επιχειρήσεις δεν θα προχωρήσει

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 136



Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει φόρο στις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην ΕΕ φαίνεται να συναντά σφοδρές αντιδράσεις.

Οι κυβερνήσεις όλης της ηπείρου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -που πρέπει να εγκρίνουν το σχέδιο- έχουν ήδη στοιχηθεί για να το απορρίψουν, σύμφωνα με άρθρο του Politico.

Ο φόρος – τον οποίο ανακοίνωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως μέρος του επόμενου πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ 2028-2034 – θα απέφερε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η ιδέα είναι ότι θα αποτελούσε μια νέα πηγή εσόδων για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων της ΕΕ και την αποπληρωμή των χρεών της εποχής του Covid.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Τι λέει ο Μερτς Όμως, πριν στεγνώσει καλά καλά το μελάνι της πρότασης, η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες φάνηκε να αντιδρούν.

«Δεν τίθεται θέμα φορολόγησης εταιρειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Ε.Ε. δεν έχει καμία νομική βάση για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κίρ Στάρμερ στο Λονδίνο, σημειώνοντας «Δεν θα το κάνουμε αυτό».

Η πρόσθετη περιπλοκή είναι ότι ο Μερτς και η φον ντερ Λάιεν προέρχονται από το ίδιο γερμανικό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς Και ένας εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης δήλωσε στο POLITICO ότι «για την Ολλανδία, αυτό δεν τίθεται προς συζήτηση», επιμένοντας στην ανάγκη η ΕΕ να συρρικνώσει τον προϋπολογισμό της και όχι να τον αυξήσει.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Δεν είναι μόνο οι βόρειες χώρες της ΕΕ – αυτές που παραδοσιακά αποστρέφονται μεγαλύτερες δαπάνες της ΕΕ – που αντιδρούν.

Ένας διπλωμάτης από μια λιγότερο λιτή δημοσιονομικά νότια χώρα δήλωσε στο POLITICO ότι θα ήταν «δύσκολο» να επιβιώσει το σχέδιο.

Η βουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αντιπρόεδρος της επιτροπή...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 34.1 °C · 26%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies