Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
25.6 °C 50%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

H διαφθορά σκοτώνει... την υγιή επιχειρηματικότητα - Το 97% των ελληνικών επιχειρήσεων τη θεωρεί (δια)δεδομένη
Ημερομηνία: 4/9/2025, 11:12 - Εμφανίσεις: 14



«Η διαφθορά σκοτώνει».

Είναι η πρόταση που επανέλαβε η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη, αναφερόμενη στην Ελλάδα.

Η Κοβέσι μιλούσε για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών και πώς θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν η αμαρτωλή σύμβαση 717 για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως.

«Η διαφθορά σκοτώνει» ήταν το σύνθημα που συντάραξε και τη Σερβία, σε ογκώδεις πολύμηνες διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, μετά από το δυστύχημα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβισαντ.

 Ένα σύνθημα που εξαπλώθηκε και σε άλλες βαλκανικές χώρες, που επίσης σπαράσσονται από σκάνδαλα διαφθοράς.

Καθώς παρακολουθούμε παραζαλισμένοι τις νέες αποκαλύψεις για τα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα που συγκλονίζουν τη χώρα,  με κυρίαρχο αλλά όχι μοναδικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά, ότι η διαφθορά σκοτώνει, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Δυστυχώς δεν πέφτουμε από τα σύννεφα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η διαφθορά, με την εμπλοκή κυβερνητικών αξιωματούχων (πρώην και νυν), δημόσιων λειτουργών, στελεχών της αστυνομίας, του στρατού, μέχρι και εκπροσώπων της εκκλησίας, δηλητηριάζει το δημόσιο βίο της χώρας.

Απειλεί να βυθίσει τους πολίτες σε έναν βούρκο που όλα μοιάζουν βρώμικα, η δικαιοσύνη μοιάζει να απουσιάζει ή να υπολειτουργεί, η αλήθεια να «κουκουλώνεται» και το πιο εύκολο είναι να πεις «όλοι ίδιοι είναι».

Μόνο που όταν φτάσουμε εκεί η διαφθορά θα έχει κερδίσει.

Ή μήπως έχουμε περάσει ήδη αυτό το στάδιο; H Eλάδα πρωταθλήτρια στη διαφθορά Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 98% των πολιτών στην Ελλάδα θεωρούν ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα μας.

Αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό πανευρωπαϊκά, με την Πορτογαλία και τη Μάλτα να ακολουθούν με 95%.

Κατά μέσο όρο πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών της Ευρώπης (68%), θεωρούν ότι οι χώρες τους μαστίζονται από τη διαφθορά.

Το ζήτημα της εκτεταμένης διαφθοράς θίγει και η τελευταία έκθεση της Κομισιόν για το κράτος Δικαίου.

Ιδιαίτερα α...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
25.6 °C 50%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies