Ασκήσεις ισορροπίας του Μόντι στο δίπολο ΗΠΑ - Ρωσίας Ημερομηνία:
17/10/2025, 23:04 - Εμφανίσεις: 18
Ο Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υπέδειξε ότι η Ινδία θα σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία, μια βασική απαίτηση του προέδρου των ΗΠΑ.
Η Ινδίακαταβάλει προσπάθεια να εντοπίσει έναν τρόπο να διατηρήσει τους δεσμούς της τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Ρωσία, καθώς επιδιώκει να κλείσει μια εμπορική συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ και να μειώσει τους δασμούς κατά 50%.
Δύσκολη η ισορροπία του Μόντι μεταξύ των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης αγοράς εξαγωγών της Ινδίας, και της Ρωσίας, ενός μακροχρόνιου στρατιωτικού και στρατηγικού εταίρουgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Σε αντίθεση με προηγούμενες αρνήσεις, η απάντηση του Νέου Δελχί την Πέμπτη ήταν χλιαρή.
Χωρίς να τονίζει τον Τραμπ ή τη Ρωσία, η Ινδία άφησε να εννοηθεί ότι θα αγοράσει περισσότερο αμερικανικό πετρέλαιο, συνεχίζοντας παράλληλα να εξασφαλίζει προμήθειες που είναι οικονομικά αποδοτικές για τους καταναλωτές.
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν την δύσκολη ισορροπία του Μόντι μεταξύ των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης αγοράς εξαγωγών της Ινδίας, και της Ρωσίας, ενός μακροχρόνιου στρατιωτικού και στρατηγικού εταίρου.
Η Ινδία εισάγει περίπου το ένα τρίτο του πετρελαίου της από τη Ρωσία και το Νέο Δελχί έχει υποστηρίξει ότι η πλήρης διακοπή των αγορών χωρίς πρόσβαση σε άλλες φθηνές πηγές θα ήταν ανέφικτη.
«Η Ινδία χρειάζεται την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και χρειάζεται πρόσβαση στην ενέργεια σε λογικές τιμές», δήλωσε ο Ασόκ Μαλίκ, εταίρος στην Asia Group.
«Η οικονομική πολιτική θα απαιτούσε ινδική διπλωματία για να σημειώσουν την αναμενόμενη επίτευξη και τα δύο.
Και αυτόκαταβάλει προσπάθεια να κάνει η Ινδία».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Τα ινδικά διυλιστήρια αναμένουν να μειώσουν τις αγορές ρωσικής ενέργειας και να αγοράσουν περισσότερο LPG, δείχνοντας την προθυμία τους να συνεργαστούν με την Ουάσινγκτον.
Ένας κορυφαίος εμπορικός αξιωματούχος στο Νέο Δελχί δήλωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότ...