Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
18.5 °C 60%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τουρισμός: Επεκτείνεται η σεζόν στην Ελλάδα - Οι πιο «ανοιχτοχέρηδες» ταξιδιώτες
Ημερομηνία: Σήμερα 26/10/2025, 09:52 - Εμφανίσεις: 17



Με υψηλές ταχύτητες συνεχίζει την πορεία του ο τουρισμός, συνεχίζοντας το επιτυχημένο σερί της περσινής χρονιάς με ταξιδιωτικές εισπράξεις και κίνηση να καταγράφουν νέα άνοδο στο οκτάμηνο και τις εκτιμήσεις ερευνών να μιλούν για περαιτέρω επέκταση της τουριστικής σεζόν, με την Ελλάδα να είναι στην πρώτη εξάδα των χωρών που οι Ευρωπαίοι προτίθενται να ταξιδέψουν το επόμενο πεντάμηνο.

Ποιοι τουρίστες όμως εμφανίζονται να είναι πιο «ανοιχτοχέρηδες», από ποιες χώρες και πόσα ξοδεύουν; Oι Αμερικανοί βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μακράν με τη μεγαλύτερη μέση δαπάνη ανά ταξίδι, καθώς αυτή εκτιμάται σε 1.080 ευρώ, με βάση την επεξεργασία των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου.

Τη δεύτερη θέση έρχονται να κατακτήσουν οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο με 758 ευρώ κι ακολουθούν (από τις χώρες της ζώνης του ευρώ) οι Γάλλοι με 718 ευρώ, οι Γερμανοί με 677 ευρώ με την πεντάδα να συμπληρώνουν οι Ιταλοί με 624 ευρώ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Οι εισπράξεις από τη Γερμανία κατέγραψαν άνοδο κατά 6,6%, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 5,5% Η μέση, δε, δαπάνη ανά ταξίδι αυξήθηκε σε  613 ευρώ από 572 ευρώ πέρυσι και 628 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023, όπως τονίζει η ΤτΕ.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Τουρισμός: Πόσοι ήρθαν Σύμφωνα με όσα έδωσε στη δημοσιότητα η ΤτΕ, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2025 η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,1% και διαμορφώθηκε σε 25.920,7 χιλ.

ταξιδιώτες, έναντι 24.890,6 χιλ.

ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 διαμορφώθηκε σε 15.285,6 χιλ.

ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 0,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις λοιπές χώρες αυξήθηκε κατά 10,4% και διαμορφώθηκε σε 10.635,1 χιλ.

ταξιδιώτες.

Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 3,8%, με την ταξ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
18.5 °C 60%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies