ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής - Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες Ημερομηνία:
Σήμερα 24/1/2026, 11:12 - Εμφανίσεις: 15
Τρία νέα ψηφιακά εργαλεία που θα τεθούν σε εφαρμογή εφέτος από την ΑΑΔΕ πρόκειται να οδηγήσουν σε περαιτέρω σημαντική αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή το 2026, διευρύνοντας τον δημοσιονομικό χώρο και το πακέτο των νέων φοροελαφρύνσεων του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι και εφέτος η αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, μετά το ρεκόρ εισπράξεων των 2,2 δισ.
ευρώ που επιτεύχθηκε το 2025 και το ποσό των 1,7 δισ.
ευρώ του 2024.
ΑΑΔΕ: Η φοροδιαφυγή και τα νέα όπλα Οι τρεις νέες ψηφιακές παρεμβάσεις που ετοιμάζει για εφέτος το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι οι ακόλουθες:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) -Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής μέσω της οποίας θα ενισχυθεί η διαφάνεια στη διακίνηση αγαθών και θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εικονικών τιμολογίων και των αδήλωτων πωλήσεων.
-Το ηλεκτρονικό πελατολόγιο, το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά, αλλά πρόκειται να επεκταθεί σε περισσότερες κατηγορίες επαγγελμάτων στον τομέα των υπηρεσιών.
-Η ψηφιακή κάρτα εργασίας σε όλους τους κλάδους της αγοράς καθώς και στον ιδιωτικό τομέα.
Σκοπός της κυβέρνησης όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, στις αρχές της εβδομάδας κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για την οικονομική πολιτική, είναι έως το τέλος της χρονιάς η ψηφιακή κάρτα εργασίας να έχει επεκταθεί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Σταδιακή επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε μία σειρά από κλάδους της αγοράςgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών είναι χαρακτηριστικά αναφορικά με τη συμβολή στην αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή των ψηφιακών παρεμβάσεων και μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί.