Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ – Στη ΜΕΘ 19χρονος φοιτητής, ιχνηλατούνται οι επαφές του Ημερομηνία:
8/4/2026, 20:28 - Εμφανίσεις: 24
Συναγερμός έχει σημάνει στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά από τον εντοπισμό κρούσματος μηνιγγίτιδας σε φοιτητή του Τμήματος Κτηνιατρικής.
Αποτελεί 19χρονο, με καταγωγή από τη Θεσσαλία, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματά του στο ΑΠΘ.
Τα πρώτα συμπτώματα μηνιγγίτιδας έκαναν την εμφάνισή τους το Σαββατοκύριακο, όταν επέστρεψε στην πόλη καταγωγής του ενόψει των εορτών του Πάσχα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Τη Μεγάλη Δευτέρα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, συνιστά τη χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με το συμβάν και θεωρούνται υψηλού κινδύνου.
Ηδη έχουν ενημερωθεί οι φοιτητές του τμήματός του και όσοι παρακολούθησαν τα εργαστήρια της περασμένη εβδομάδας να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους για περαιτέρω καθοδήγηση.
Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του 19χρονου....