Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
13 °C 37%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Σεισμός στην Εύβοια: «Τα δύσκολα πέρασαν» - Τι λέει ο Λέκκας για τις απανωτές δονήσεις
Ημερομηνία: Σήμερα 8/6/2026, 08:40 - Εμφανίσεις: 11



Ο νέος σεισμός στην Εύβοια τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ανησύχησαν περαιτέρω τους κατοίκους της περιοχής που από χθες κινούνται στον ρυθμό των Ρίχτερ.

Η πρώτη δόνηση κατεγράφη λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής (07/06) και είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Προκοπίου.

Ακολούθως ακολούθησαν δύο ακόμα δονήσεις, μεγέθους 4,3 και 5,2 Ρίχτερ, με τον τελευταίο σεισμό να προκαλεί κατολισθήσεις και καταστροφές σε κτίρια, ενώ τις πρωινές ώρες της Δευτέρας κατεγράφη νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) «Τα δύσκολα περάσανε», δήλωσε μιλώντας στο MEGA ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, επισημαίνοντας πως η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα ώστε να δώσει μεγάλους σεισμούς.

«Θεωρώ ότι μάλλον τα δύσκολα περάσανε.

Η περιοχή δεν θα μπορούσε να δώσει μεγάλους σεισμούς, δεν έχει μεγάλα ρήγματα για να δώσει μεγάλους σεισμούς και βλέποντας και το ιστορικό της περιοχής, φαίνεται ότι αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό.

Δηλαδή, μικροί σεισμοί σχετικά, οι οποίοι είναι τοπικοί σεισμοί με μικρό εστιακό βάθος, που επηρεάζουν μία συγκεκριμένη περιοχή», δήλωσε και συνέχισε:document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); «Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα εάν ήταν ο κύριος σεισμός, κρατάμε μία μικρή επιφύλαξη.

Φαίνεται να ‘ναι ο κύριος, φαίνεται ότι είναι ένας αρκετά σημαντικός σεισμός που δεν θα μπορούσε να υπερβεί τη κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή και τα χαρακτηριστικά.

Θεωρούμε ωστόσο ότι είναι ο κύριος σεισμός, με κάποιες επιφυλάξεις».

Κλειστά σχολεία και καταστροφές Τα σχολεία στην περιοχή που δέχθηκε πλήγμα θα κλείσουν, εκτός από αυτά όπου διεξάγονται πανελλαδικές εξετάσεις και τα οποία έχουν ελεγχθεί και κριθεί ασφαλή.

Όσον αφορά τις ζημιές και απώλειες σε κατοικίες, έχουν καταγραφεί περίπου 10 κατεστραμμένα σπίτια....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
13 °C 37%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies