Τη θλίψη του για την απώλεια του πληρώματος του ενός ελικοπτέρου, αλλά και τις προσπάθειές του να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο δεύτερο πλήρωμα, περιγράφει ο γιατρός Γιώργος Ντούλας.
Αποτελεί τον γιατρό που είχε υπηρεσία στο πεδίο την ώρα που συγκρούστηκαν τα δύο ελικόπτερα στην Ψάθα, με αποτέλεσμα να χάσουν δύο άνθρωποι τη ζωή τους, ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες.
Για τον γιατρό, η πρώτη εικόνα που αντίκρισε ήταν αυτή της απόλυτης καταστροφής. Το ένα ελικόπτερο είχε συντριβεί στο οδόστρωμα, είχε διαλυθεί από τη δριμύτατη πρόσκρουση και είχε τυλιχθεί στις φλόγες.
Την ώρα που οι υγειονομικοί προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνέχιζαν την επιχείρηση κατάσβεσης.«Πιθανόν ακαριαίος ο θάνατος» Αναφέρει ότι στο σημείο εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι του πρώτου ελικοπτέρου χωρίς τις αισθήσεις τους.
Και εκτιμά, από τις εικόνες που είδαμε όλοι και την έκρηξη που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση, ότι ο θάνατός τους ήταν πιθανότατα ακαριαίος.
«Θα το επιβεβαιώσει η έρευνα των αρμόδιων αρχών», λέει.
Όσον αφορά τους δύο πιλότους του δεύτερου ελικοπτέρου, ο γιατρός Γιώργος Ντούλας λέει ότι είχαν απεγκλωβιστεί σοβαρά τραυματισμένοι.
Ο ίδιος τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες και προέβη στη σταθεροποίησή τους, ώστε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Οι εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εντοπίστηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της σύγκρουσης των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στη Ψάθα, προσφέροντας υποστήριξη όπου χρειάστηκε.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Περισσότερα σε λίγο.#hellenicredcross pic.twitter.com/RwsB1qVbvT — Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross (@greekredcross) August 2, 2026 Επισημαίνει ότι, πέρα από τα τραύματά τους, ιδιαίτερη ανησυχία επέφερε η πιθανή εισπνοή καυσίμων και τοξικών ουσιών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές ή ακόμα και θανατηφόρες επιπλοκές.
Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, ενώ οι έρευνες για τα αίτ...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































