ΚΑΙΡΟΣ · LIVE32.4°CΣχεδόν αίθριος28% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ο καύσωνας πλήττει την τσέπη μας και όχι μόνο...

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 51



Καύσωνας δεν σημαίνει μόνο υψηλές θερμοκρασίες.

Οι επιπτώσεις ενός καύσωνα πλήττουν ακόμα και την τσέπη μας.

Σχεδόν 9 στους 10 αντιμετωπίζουν τους καύσωνες ως απειλή για την ευημερία και την ποιότητα ζωής στο μέλλονΝαι, την τσέπη μας, αφού το αυξημένο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί μακράν τη συχνότερη επίπτωση, καθώς αναφέρεται από το 77% των πολιτών, ενώ ακολουθούν τα πρόσθετα έξοδα για το σπίτι σε ποσοστό 26%, αλλά και ο περιορισμός της χρήσης κλιματισμού λόγω κόστους σε ποσοστό 23%.

Τα προαναφερόμενα στοιχεία προκύπτουν από τη νέα πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η Metron Analysis για τη μη κυβερνητική οργάνωση Mindworks Lab τον Ιούλιο του 2026, στο πλαίσιο του προγράμματος Greece Heatwave Project, το οποίο έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τους καύσωνες και δρούμε συλλογικά.

Οι άλλες πτυχές ενός καύσωνα Και οι επιπτώσεις συνεχίζονται στις μετακινήσεις (ποσοστό 64%) και στις εξωτερικές δουλειές ή υποχρεώσεις (ποσοστό 55%).

Οι ερωτηθέντες που πήραν μέρος στην έρευνα, ανέφεραν ακόμα συνέπειες στον ύπνο και την ξεκούραση (ποσοστό 48%), στην ψυχική ή συναισθηματική ευεξία (ποσοστό 23%), στις καθημερινές υποχρεώσεις (ποσοστό 23%), αλλά και στη σωματική υγεία (ποσοστό 21%).

Η εξάντληση είναι το συχνότερο συναίσθημα στη διάρκεια του καύσωνα, καθώς καταγράφεται στο 45% των ερωτώμενων.

Ακολουθούν η αίσθηση αδυναμίας να κάνουν κάτι ουσιαστικό (ποσοστό 39%) και το αίσθημα εγκλωβισμού στην πόλη ή στο σπίτι (ποσοστό 36%).document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Έλλειψη προετοιμασίας Την ίδια ώρα, όπως διαφαίνεται από την έρευνα, το 60% θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο προετοιμασίας εν συγκρίσει με πέρυσι, ενώ ένα επιπλέον 18% τη θεωρεί λιγότερο προετοιμασμένη.

Σε σύνολο, το 78% δεν διακρίνει βελτίωση, ενώ μόλις το 18% πιστεύει ότι η χώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένη.

Παράλληλα, παρότι το 70%, περίπου όσων πήραν μέρος στην έρευνα, θεωρεί αναγκαία την ατομική δράση και τη συλλογική οργά...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 32.4 °C · 28%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies