ΚΑΙΡΟΣ · LIVE28.2°CΣχεδόν αίθριος37% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Χανιά: Έκλεβαν ψάρια από ιχθυοκαλλιέργειες στον κόλπο της Σούδας - Κινηματογραφική σύλληψη των δύο δραστών

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 17



Κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές αλιευμάτων από τις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ στον κόλπο της Σούδας συνελήφθησαν τα ξημερώματα δύο άνδρες μετά από επιχείρηση του Λιμενικού.

Οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 27 χρόνων, εντοπίστηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στην Αλμυρίδα, την ώρα που επιχειρούσαν να ανελκύσουν το σκάφος με το οποίο είχαν διαφύγει από τον χώρο του ΕΛΚΕΘΕ.Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ Χανιων, όταν οι λιμενικοί επιχείρησαν να τους συλλάβουν, ο 33χρονος έπεσε στη θάλασσα στα πλαίσια προσπάθειας να ξεφύγει, όμως τελικά παραδόθηκε και συνελήφθη.

Ο 27χρονος συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Όλα είχαν αρχίσει όταν υπάλληλος του ΕΛΚΕΘΕ ενημέρωσε το Λιμεναρχείο ότι δύο άτομα είχαν προσεγγίσει με σκάφη τους ιχθυοκλωβούς και αφαιρούσαν ψάρια με δίχτυα.

Η άμεση κινητοποίηση των λιμενικών είχε ως αποτέλεσμα οι δράστες να εγκαταλείψουν ένα βοηθητικό σκάφος χωρίς μηχανή, μέσα όπου εντοπίστηκαν βρεγμένα δίχτυα γεμάτα ψάρια και σακούλες με πάγο.

Η έρευνα, ωστόσο, αποκάλυψε πολύ μεγαλύτερη δράση.

Από την αντιπαραβολή του βιντεοληπτικού υλικού προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι τα ίδια σκάφη είχαν χρησιμοποιηθεί και σε δύο προηγούμενες κλοπές από τις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ, με τους δράστες να έχουν αρπάξει συνολικά τουλάχιστον 860 κιλά ψαριών, αλλά και κάμερες και άλλο εξοπλισμό.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η αξία των γνωστών κλοπιμαίων ξεπερνά τις 10.600 ευρώ, ενώ δεν έχει υπολογιστεί η αξία της επιπλέον ποσότητας ψαριών και των ζημιών στις εγκαταστάσεις.

Σε σύνολο κατασχέθηκαν δύο σκάφη, δύο οχήματα, τρέιλερ, κινητό τηλέφωνο, δίχτυα, καθώς και 210 κιλά τσιπούρας και λαβρακιού.

Τα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ιδρύματα της πόλης.

Σε έρευνα στο όχημα του 27χρονου βρέθηκαν, παράλληλα, τρεις τρίφτες με πιθανολογούμενα υπολείμματα κάνναβης, οι οποίοι θα εξεταστούν από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

Την προανάκριση πραγματοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 28.2 °C · 37%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies