ΚΑΙΡΟΣ · LIVE24.9°CΣχεδόν αίθριος39% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Έφυγε» ο Στέφανος Μάνος σε ηλικία 87 χρόνων

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 17



«Έφυγε» σε ηλικία 87 χρόνων ο πρώην υπουργός και επί σειρά χρόνων βουλευτής Στέφανος Μάνος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε υγειονομικά προβλήματα.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσαν φίλοι και άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον.Ο Στέφανος Μάνος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου του 1939.

Ήταν γιος του Αλέξανδρου Μάνου, χειρουργού και πρώην διευθυντή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», και της Μαριέττας Πανούτσου, επιχειρηματία και κόρης πρώην προέδρου του ΣΕΒ.

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός, με ειδίκευση στην αεροδυναμική στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και το 1965 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ΜΒΑ στη Διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Τον επόμενο χρόνο, ανέλαβε καθήκοντα βοηθού γενικός διευθυντής της «Αλλατίνη Α.Ε.», ενώ στη συνέχεια διετέλεσε γενικός διευθυντής, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ίδιας εταιρείας, από την αποχώρησε το 1977 για να πολιτευθεί.

Οι απόψεις του προκάλεσαν πολιτικές αντιπαραθέσεις σε μία σειρά ζητημάτων.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η πολιτική του πορεία Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για βουλευτής στη Β΄ Αθηνών το 1977 με τη Νέα Δημοκρατία, με την οποία και εξελέγη, ενώ στη συνέχεια ορίστηκε υφυπουργός Δημοσίων Έργων.

Από τότε εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής μέχρι και το 2007, πλην των εκλογικών αναμετρήσεων του 1985 και του Νοεμβρίου του 1989.

Το 1998, στη διάρκεια της ψηφοφορίας της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ, που είχε φέρει ο υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, διαφώνησε με τον αρχηγό του κόμματος Κώστα Καραμανλή, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό όργανο της ΝΔ, το οποίο και τον διέγραψε.

Τον Απρίλιο του 1999, ίδρυσε το κόμμα των Φιλελευθέρων με έμβλημα τον ταύρο, το οποίο κατήλθε αυτόνομα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 1999, κερδίζοντας ποσοστό 1,62% των ψήφων.

Στις εθνικές εκλογές του 2000, το κόμμα των Φιλελευθέρων συνεργάστηκε με τη ΝΔ και ο Στέφανος Μάνος μπήκε στην Βουλή με το ψηφοδέλτιό της.

Δύο χρόνια αργότερα, ανέστειλε τη λει...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 24.9 °C · 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies