Έφεση κατά της δικαστικής δικαίωσης της Τυχεροπούλου από την ΑΑΔΕ - «Δύο μέτρα και δύο σταθμά», καταγγέλλει ο δικηγόρος της Ημερομηνία:
Σήμερα 4/5/2026, 15:40 - Εμφανίσεις: 10
Τον εύλογο προβληματισμό του για την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης που πρόσφατα δικαίωνε την Παρασκευή Τυχεροπούλου κρίνοντας παράνομη και καταχρηστική την καθαίρεση της διατυπώνει με γραπτή δήλωση του ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Αντώνης Βαγιάνος.
Ο νομικός παράστασης της κυρίας Τυχεροπούλου, ο ρόλος της οποίας έχει αποδειχθεί σημαντικός στη διερεύνηση υποθέσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ και η οποία είναι αποσπασμένη και συνεργάζεται με την ευρωπαϊκή εισαγγελία θέτει μια σειρά από ερωτήματα έπειτα από την απόφαση της ΑΑΔΕ να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης με την οποία δικαιώθηκε δικαστικά η εντολέας του.
Όπως σημειώνει, ο δικηγόρος της η έφεση φαίνεται να υπερασπίζεται ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και την κρίση περί «υπηρεσιακής ανεπάρκειας» της εντολέως του, παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει, δεν είχε προηγηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ο δικηγόρος αναφέρεται σε διαφορετική μεταχείριση εν συγκρίσει με άλλα στελέχη, τα οποία –όπως αναφέρει– παραμένουν στις θέσεις τους, παρά το ότι φέρονται να ερευνώνται σε υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
«Και αν πράγματι υπερασπίζεται όλα αυτά, για ποιο λόγο δεν επιφυλάσσει την ίδια μεταχείριση για τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ που κρατά στις θέσεις τους, παρότι αναφέρονται ως ερευνώμενα σε δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και πληροφορίες της επίορκης δράσης τους έχουν κατακλύσει τη δημόσια σφαίρα» διερωτάται ο κ.
Βαγιάνος.
και προσθέτει: «Όλοι κρίνονται και οφείλουν να ενεργούν με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την αμεροληψία.
Πάντως, η στάση του κ.
Πιτσιλή δημιουργεί εύλογα την εικόνα εφαρμογής διαφορετικών μέτρων και σταθμών: αφενός, ανοχή και θεσμική προστασία σε πρόσωπα για τα οποία έχουν δημοσίως διατυπωθεί υπόνοιες επίορκης και παράνομης συμπεριφοράς και, αφετέρου, πλήρης αποστέρηση κάθε εγγύησης για την Π.
Τυχεροπούλου, η οποία, χωρίς καμία προηγούμενη πειθαρχική ή ποινική εμπλο...