Ερντογάν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η ενότητα αντανακλάται στην ασφάλεια» - Υπέρ της λύσης των δύο κρατών στη Γάζα Ημερομηνία:
Σήμερα 8/7/2026, 14:36 - Εμφανίσεις: 9
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Ρούτε υποδέχτηκαν τους ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο κατά την άφιξή τους στη σύνοδο κορυφής στην Άγκυρα της Τουρκίας.
Οι ηγέτες σταμάτησαν για μια χειραψία και μια φωτογραφία, καθώς ξεκινά η δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής.
Θα συζητηθούν οι απόψεις αναφορικά με τις απειλές, τους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η συμμαχία, καθώς και η κατάσταση στην Ουκρανία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ο Ερντογάν πρόκειται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με ορισμένους ηγέτες στο περιθώριο της συνάντησης.
Η Τουρκία – μέλος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια – προσχώρησε στη συμμαχία το 1952.
Διατλαντική ενότητα Ο ηγέτης της Τουρκίας κάλεσε σε ενότητα μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια όλων των μελών.
«Πρέπει να έχουμε απόλυτη αρμονία και να απομακρυνθούμε από οτιδήποτε θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις μεταξύ της Ευρώπης και της άλλης πλευράς του ωκεανού.
Η ενότητα αντανακλάται σε μεγάλο βαθμό στην ασφάλεια και πρέπει να αποφύγουμε τυχόν ρήξεις», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ο Πρόεδρος Ερντογάν δηλώνει ότι οι περιορισμοί στην αμυντική βιομηχανία μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ πρέπει να αρθούν και ότι πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνα της Συμμαχίας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Aνέφερε ότι η Τουρκία έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα για να επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες 5% έως το 2030, και έχει διαθέσει επιπλέον 24 δισ.
δολάρια στον προϋπολογισμό για το πρόγραμμα «Steel Dome», με σκοπό την ενίσχυση των αεροπορικών και πυραυλικών αμυντικών συστημάτων του ΝΑΤΟ.
Στο ζήτημα της Παλαιστίνης Όσον αφορά τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Ερντογάν δήλωσε: «Τονίζω για...