Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε σε επιθέσεις μακρού βεληνεκούς ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και κέντρο πυραύλων που υποεκφράζει υποστήριξη στ αντίστοιχο του Starlink νέο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο ίντερνετ.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι πύραυλοι cruise Flamingo έπληξαν την μονάδα των πυραύλων που είναι σε απόσταση 900 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα στο πλαίσιο της εκστρατείας πίεσης του Κιέβου προς την Μόσχα για να τερματίσει τον πόλεμο.«Είναι σημαντικό να μειωθεί το πολεμικό δυναμικό της Ρωσίας.
Χρειάζεται ειρήνη και αυτό πρέπει να γίνει σαφές στην Ρωσία – μέσω συγκεκριμένων καταστροφών σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις», δηλώνει ο Ουκρανός πρόεδρος μέσω του X.
Η σχετική ανάρτηση: Today, there are new significant results from our deep strikes.
In Russia’s Samara region, one of the key enterprises within Roscosmos – the Progress Center, which was involved, among other things, in electronics production – was hit.
Flamingo missiles were used.
A good… pic.twitter.com/1BlZpmvKRN — Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) August 15, 2026document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Το Κίεβο έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας.
Η Ουκρανία έπληξε το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Νίζνι Νοβγκορόντ – Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τη Ρωσία Το γενικό στρατιωτικό επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε επιθέσεις κατά στρατιωτικού αεροδρομίου στο Νίζνι Νοβγκορόντ και εναντίον του Κέντρου Πυραύλων και Διαστήματος στην Σαμάρα.
Διευκρίνισε δε ότι το Κέντρο της Σαμάρα κατασκευάζει πυραύλους που χρησιμοποιούνται για να τίθενται σε τροχιά δορυφόροι του εναλλακτικού στο Starlink ευρυζωνικού δικτύου Rassvet.
Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση της επίθεσης στο Νίζνι Νοβγκορόντ από τις αρχές της περιοχής, ενώ οι αρχές στην Σαμάρα ανακοίνωσαν ότι απωθήθηκε μεγάλη πυραυλική επίθεση που προκάλεσε ζημιές και απώλειες σε υποδομές χωρίς λεπτομέρειες....
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































