Σε μια απίθανη «μάχη» που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν η κορυφαία στην ιστορία του άλματος επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής και Μόντο Ντουπλάντις τα έδωσαν όλα μέχρι τέλους στο Diamond League της Λωζάνης.
Ο Έλληνας, σπουδαίος αθλητής του Ολυμπιακού έφερε στα όριά του τον Σουηδό ρέκορντμαν, καθώς ξεπέρασε τα 6.16μ., μια τρομερή επίδοση που απείλησε το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ με 6.17μ.
από τις 28/2/2026 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Παιανία.
Να τονίσουμε βεβαίως πως τα 6.16μ.
αποτελούν πλέον την πιο καλή επίδοση της καριέρας του Καραλή στον ανοιχτό στίβο, καθώς μέχρι σήμερα το ατομικό του ρεκόρ ήταν στα 6,08μ.
από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον Βόλος στις 2/8/2025.Εν τέλει την πρωτιά στη διοργάνωση κατέκτησε και πάλι ο Ντουπλάντις με άλμα στα 6.21μ.
Να τονίσουμε ωστόσο ότι ο «Μανόλο» είχε δύο καλές «απόπειρες» στα 6.21μ.
όμως δεν τα κατάφερε.
Έδειξε όμως το «έχει» το συγκεκριμένο ύψος.
Στην 3η και τελευταία προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής δοκίμασε να πετύχει μια μεγάλη υπέρβαση επιχειρώντας στα 6.26μ., όμως όντας πλέον και κουρασμένος από τον εξουθενωτικό αγώνα, δεν μπόρεσε να το κάνει.
Το φινάλε του αγώνα που έγινε στην περιοχή Ουσί, πλησίον της λίμνης της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα του επί κοντώ βρήκε τους θεατές που είχαν γεμίσει τις εγκαταστάσεις να αποθεώνουν τους δύο τεράστιους αθλητές.
Οι προσπάθειες των 11 αθλητών άρχισαν από το πολύ χαμηλό 5.51μ.
όπου εισήλθαν και οι Καραλής, Ντουπλάντις, περνώντας άνετα φυσικά.
Το επόμενο ύψος τοποθετήθηκε στα 5.66μ, το οποίο όμως τόσο ο Έλληνας όσο και ο Σουηδός άφησαν.
Από την άλλη ο Γάλλος, πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν Ρενό Λαβιλενί και ο συμπατριώτης του, χάλκινος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό του Μπέρμιγχαμ Μπατίστ Τιερί (με 5.85μ.) δεν το πέρασαν κι έμειναν εκτός.
Εν συνεχεία η επόμενη «δοκιμασία» τέθηκε στα 5.81μ.
με Καραλή και Ντουπλάντις να περνάνε επίσης εύκολα με την πρώτη, με την επόμενη πρόκληση να μπαίνει 10 εκατοστά πάνω, στα 5.91μ.
δηλαδή.
Νίλσεν, Γκούτορμσεν και Μάρσαλ το πέρασαν πρώτο εν...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































